Pissakakkajuttuja

synttarit-12.jpg

Kuten otsikkokin kertoo, niin nyt on vuorossa pissakakkajutuilla höystettynä kertomusta meidän 2-vuotis synttärivalmisteluista. Meillä siis juhlitaan tulevana lauantaina synttäreitä! Jos pissakakkajutut ällöttää, niin suosittelen jättää jutun lukematta. 😀

Olen jo varmaan puoli vuotta miettinyt minkä kakun teen tänä vuonna, viime vuonna meillä oli Paavo Pesusieni ja tänä vuonna halusin vielä haastaa itseäni lisää. Eliksellä ei ole ollut varsinaista kiinnostuksen aihetta, kunnes viime hetkillä ykköseksi kiri Tuomas Veturi. No Tuomas Veturi kakkuhan meille sitten tulee, eikä tietenkään sieltä helpoimmasta päästä. Noh, siitä lisää sitten juhlien jälkeen.

Toissapäivänä googlettelin meille jotain herkullista suklaakakkua ja silmiini osuikin aika mehevä kakku, siitäkin lisää juhlien jälkeen niin jää vieraille jotain yllätyksiä. Tein kuitenkin eilen yhden koeversion kakkupohjasta (Instagram seuraajat jo siitä tietävätkin), olisin tietty pakastanut sen lauantaita varten jos olisi onnistunut, mutta ei pelkoa siitä. 😀 Olin lukenut ohjeet niin pieleen, mutta sille on syynsä! Tässä siis pissakakkajuttuja (sori Elis, jos nämä kantautuvat korviisi kun olet isompi).

Meillä on yritetty jo pitkään harjoitella potan käyttöä tuloksetta, kunnes Thaimaan reissun jälkeen Elis ihan omasta aloitteesta innostui potasta ja pöntöstä. Mitään ei sinne ole vielä tullut, kunnes eilen! Eliksellä oli ollut jo monta päivää vatsa todella kovalla ja itkua vääntäen hän on maannut lattialla sykeröasennossa. Eilen hain kaupasta vihdoin ja viimein kaksi purkkia luumusosetta ja johan kone käynnistyi. Annoin jostain syystä Eliksen olla ilman vaippaa siinä samalla kun touhusin kakkutaikinan parissa. Yhtäkkiä Elis huusi “kakka” ja menin paniikissa katsomaan onko hän pilannut kenties sohvani tai mattoni, mutta kakka olikin potassa ja melkoinen kakka olikin (tässä kohtaa rumpujen pärinää ja isoja taputuksia ensimmäisen pottasaavutuksen johdosta)! Noh, siitä sitten riemusta soikeina mentiin yhdessä pesemään peppua (ja jalkoja, olihan sitä jotenkin sinnekin joutunut) ja kun palasin olohuoneeseen hakemaan pottaa, oli se tyhjentynyt itsestään. Syyllinen löytyi nopeasti, kun vieressä eräs karvaturpa nuoleskeli suunpieliään. Lensi muuten niskapersotteella hyvin nopeasti pihalle. Olin juuri takapihalla juttelemassa naapurini kanssa, kun kuulin Eliksen itkevän ja menin katsomaan, niin hänellä oli taas jalat aivan kakassa. Annoin Eliksen olla edelleen ilman vaippaa ja kakkaahan tuli lisää, oikein monen päivän edestä. Jälkimmäisillä kerroilla se tosin tuli keittiön lattialle, koska potta odotti vessassa likaisena. Tässä kohtaa asiaa ei todellakaan lohduttanut se, että meillä aloitettiin juuri eilen kylpyhuoneremontti ja suihku oli pois pelistä.

Koekakku saatiin tehtyä, mutta pieleenhän se meni koska oli pari muuttujaa matkassa. 😀 Toivottavasti lauantaina on vähän parempi onni, mutta hei meidän lapsi osaa käydä potalla!

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *