DIY Maja

maja-11.jpg

Puhuin jo aikaisemmin, että Eliksen huoneeseen on tekeillä eräs DIY-projekti ja se on nyt vihdoin saatettu valmiiksi. Kyseessä on siis sängyn ympärille söpö maja. Idea majasta on varastettu suoraan ihanaakin ihanammasta Pinja Coladan blogista ja ihastuinkin siihen välittömästi nähtyäni sen viime syksynä ja päätin toteuttaa sen heti muutettuamme uuteen kotiin, kun on Eliksen aika siirtyä pinnasängystä juniorisänkyyn.

maja-2.jpg

maja-7.jpg

Maja on siis toteutettu todella yksinkertaisesti käyttämällä kahta pussilakanaa sekä omalla jalalla seisovaa pinnasängyn verhotankoa. Pussilakanoiden tilalla voi tietysti käyttää ihan mitä vaan kangasta tai vaikka valmisverhoja. Itse päädyin kuitenkin pussilakanoihin bongattuani nuo muumilakanat. Projektia viivytti se, ettei tuollaista pinnasängyn verhotankoa meinannut löytyä mistään. Pussilakanat ostin jo joulun alla Finlaysonin alennusmyynnistä ja mielestäni tuo Iltamuumi sopii loistavasti majalle. Siinä Muumipeikko, Nuuskamuikkunen, Pikku Myy ja muut Muumilaakson asukkaat seikkailevat öisessä metsässä.

maja-5.jpg

Pussilakanoissa on hyvää se, että ne ovat kaksinkertaista kangasta, jolloin se pysyy paremmin paikoillaan, laskeutuu nätisti ja kuvio toistuu molemmin puolin. Aluksi annoin pussilakanoiden roikkua koko pituudeltaan (kuten kuvasta näkyy), mutta lopulta reipastuin taittamaan niitä helmasta n. 35 cm ja ompelin käsin kiinni isoilla pistoilla. Sitten pussilakanat vain pujotetaan niistä kulmissa olevista rei’istä verhotankoon ja levitetään sängyn ympäri. Vielä olen kahden vaiheilla ompelenko nuo pussilakanat yhteen, kun nyt ne vähän karkaavat takaata Eliksen siellä leikkiessä. Tämä maja on kiva myös siitä, että vaihtamalla lakanoita, siihen saa vaihtelua ja myöhemmin, kun teltta ei enää kiinnosta, voi pussilakanat ottaa normaaliin käyttöön. 🙂

maja-10.jpg

maja-13.jpg

Ehkä aavistuksen levottoman näköinen on nyt tuo sänky, pitäisi löytää sängylle joku hillitty päiväpeitto, nythän meillä ei ole päiväpeittoa siihen lainkaan.

Mitäs olette mieltä DIY majasta? Jos päädyt toteuttamaan samanlaisen, niin tulkaa linkkaamaan kuvia niihin sitten, kiva nähdä erilaisia 🙂

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *