Valmistautumista kaupunkilomaan

04082015-4.jpg

04082015-3.jpg

04082015-5.jpg

Tarkoituksenani oli kirjoittaa teille ja ylistää Porvoota, Vanhan Porvoon kauneutta, mutta tuntui jotenkin kömpelöltä kirjoittaa sellaisesta missä lähes kaikki on itsekin käyneet ja tietävät kyllä miten kaunis paikka se on.

Tällä viikolla jatkui normaali arki, kun palasin minäkin täyspäiväisesti töihin ja Elis takaisin päiväkotiin. Sitä ennen yritimme ottaa viimeisestä lomaviikonlopusta kaiken irti. Kävimme lauantaina serkkumme luona kylässä Porvoossa. Heidän kotinsa sijaitsee vanhassa työväentalossa, joka on kunnostettu asuinrakennukseksi ja henkeä haukkoen ihastelin heidän kotiaan. Se oli niin ei minun tyyliseni, mutta silti niin kaunis. Toki joitain sisustuselementtejä sieltä löytyi sellaisia joita meiltäkin voisi löytyä ja House Doctorin Block matto sieltä löytyikin samanlainen.

Heidän koti sijaitsi vain kivenheiton päässä Vanhasta Porvoosta ja kävellessämme siellä mukulakiviä pitkin saimme nauttia myös auringosta ja auringon mukana tuomasta yleisestä hilpeästä tunnelmasta. Katujen varsilla olevista kahviloista työntyi ihana kahvin ja tuoreiden leivoksien tuoksu ja ihmiset istuivat ulkona niitä nautiskelemassa. Kirkolla vaihtui hääparit ja juhlavieraat ja saimme ihastella, kun eräskin nuori ja kaunis hääpari saateltiin huiskutusnauhat heiluen ulos kirkosta. Tavallaan tulee niin onnellinen ja seesteinen olo nähdessään muiden hääjuhlia ja vihkimisiä. Toisaalta taas tuntuu että pieni katkeruus ottaa vallan, harmittaa että omat häät on jo juhlittu ja muistaa ne muutamat asiat jotka toivoisi tehneensä toisin…

04082015-1.jpg

04082015-6.jpg

04082015-7.jpg

Täällä on kova valmistautuminen meidän kahdenkeskiseen lomaan Budapestiin ja vielä pähkäilen kovastikin mm. vaatteiden suhteen. En ole aikaisemmin ollut tällaisissa helteissä kaupunkilomalla ja pää lyö vähän tyhjää mitä sinne pakata mukaan. Ainakin kunnon kävelykengät puhkikulutettujen ballerinojen sijaan, jotta jaksaa kävellä. Sain työpaikalta myös vinkin ladata Polar Loop askelmittarin mukaan, jotka saimme töistä kaikki joululahjaksi. Se olikin erinomainen vinkki.

Mielelläni ottaisin myös vinkkejä vastaan Budapestissä käyneiltä, mm. hyviä ostospaikkoja sekä ruokailupaikkoja. Nähtävyyksiäkin olisi tarkoitus käydä katsastamassa ja olenkin niihin melko hyvin perehtynyt jo netissä. Meille molemmille varmaan kuitenkin tärkein nähtävyys on Budapestin eläintarha. Niin paljon olen kuullut ja lukenut siitä, etten malta odottaa että saamme nähdä sen itse. Kaikenmaailman museot ja taidenäyttelyt ovat itselleni toissijaisia. Hotellimme sijaitsee Pestin puolella, joten ruokapaikat sillä puolella kiinnostaa erityisesti. Kaikki muutkin vinkit liittyen Budapestiä ja kaupunkimatkailua otetaan ilolla vastaan!

Kuvituskuvina tuossa lopussa fiilistelyä makuuhuoneestamme, joka ei ole kokenut mitään muutosta, mutta josta pidän niin paljon sellaisena kun se on. Lisäksi viimeisimmät hankinnat, House Doctorin tyynynpäällinen ja Tube maljakko, joita molempia olen kuolannut jo pitkään ja nyt ne oli reippaan tuntuisessa alessa Room21:ssä kesällä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *