Habitaret ja vastarannan kiiski

habitare-1.jpg

Eilen vihdoin starttasi Habitaret ja itse lähdin sinne suoraan töistä ystäväni kanssa. Odotukset olivat korkealla, sillä olin ehtinyt jo kuulla ja lukea kehuja. Tämän vuoden Habitareja oli jopa kehuttu viime vuotisia paremmiksi, jotka olivat jo omasta mielestäni todella hienot. Kuten otsikosta voi arvata, koin itse lievän pettymyksen ja huomasin myös jälkikäteen kameraan tallentuneita kuvia katsoessani, ettei kuvattavaa juurikaan ollut. Vain kaksi messuosastoa sai haukkomaan happea, toinen oli sänkyvalmistaja Matri, suomalais-saksalainen perheyritys sekä tietysti oma ehdoton lempparini Hakola. Myös Marimekon osasto oli kauniisti laitettu, mutta ei ollut kuitenkaan mitenkään mieleenpainuva.

Mielenkiintoisia tuotteita Habitaressa oli kyllä esillä ja haluankin nostaa tähän nyt muutaman. Hakola lanseerasi Design Marketissa ja Habitaressa sohvan käsinojalle asetettavan lehtitaskun. Nahasta valmistettu tasku oli aivan äärettömän kaunis muotoilultaan ja ehdottomasti harkitsen sen hankintaa. Meillä kaukosäätimet on aina hukassa ja erilaisia lippulappusia kerääntyy sohvapöydälle, joten tällaiselle olisi todella tarvetta. Yleensä nämä lehtitaskut ovat myös aivan järjettömän rumia, mutta Anna-Leena vihdoin päätti ratkaista ongelman pyytämällä Iina Kettusta, joka on Fieldday yrityksen takana, suunnittelemaan Hakolalle tyylikkään lehtitaskun.

Mielenkiintoinen tuote oli myös upeasti muotoiltu lastensänky, joka toimii sekä tavallisena sänkynä ihanalla katoksella tai ylösalaisin kääntäen parvisänkynä. Sen lisäksi sängystä saa tarvittaessa vielä kerrossängyn. Sänky on siis todella monikäyttöinen ja samalla pitkäikäinen. Vielä kirsikkana kakun päällä, sängystä saa sekä 160cm ja 200cm mittaisen vaihtamalla vain sivupalkit. Ihan mahtava tuote. Sängyn valmistaja on suomalainen yritys LumoKids, joka oli itselleni aivan uusi tuttavuus. Harmittelinkin messuilla, että jos en olisi jo ehtinyt tehdä erästä hankintaa loppukesästä, olisi tämä ehdottomasti ollut harkintalistalla! Suosittelen käymään tutustumassa sänkyyn LumoKidsin sivuilla.

Ehdin myös pyörähtää Contura ja Nordpeis takkavalmistajien osastolla, bObles lasten huonekaluja maahantuovan yrityksen osastolla sekä Verso Designin osastolla hipeltelemässä iki-ihania lastukoreja. Monta yritystä jäi myös näkemättä, säntäilimme vähän osastolta toiselle ilman minkäänlaista järjestystä ja unohdin sitten paikan päällä aivan täysin katsastaa mm. Artekin, Muuramen ja Everyday Designin osastot.

Oletteko te jo ehtineet käydä Habitaressa ja mitä olette olleet mieltä tämän vuoden sisällöstä?

habitare-3.jpg

habitare-2.jpg

habitare-4.jpg

habitare-6.jpg

habitare-9.jpg

habitare-14.jpg

habitare-13.jpg

habitare-11.jpg

habitare-12.jpg

habitare-10.jpg

2 kommenttia “Habitaret ja vastarannan kiiski

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *