Ensimmäinen kohteeni: HAAGA KT 94 m²

Vihdoin yli puolen vuoden uurastuksen jälkeen ensimmäinen sisustussuunnittelu projektini on saatettu loppuun ja lopputulos on kyllä silmiä hivelevä! Ainakin itse olen todella tyytyväinen ja samoin asiakas, mikä on tärkeintä. Näet postauksen lopusta muutaman kuvan lähtötilanteesta.

Kohteena oli 60-luvun kerrostalohuoneisto Haagassa, jossa tehtiin täysremontti. Urakka alkoi taloyhtiön putkiremontilla, joka asetti jo heti ensimmäiset haasteet, sillä kylpyhuoneen suunnitelma piti tehdä melko nopealla tempolla. Vasta sen jälkeen päästiin suunnittelemaan muuta huoneistoa.

Siitäkin huolimatta huoneistosta tuli mielestäni todella tyylikäs ja yhteneväinen kokonaisuus 60-lukua kunnioittaen. Jätimme paikoilleen alkuperäiset väliovet sekä yhteen makuuhuoneeseen alkuperäiset vaatekaapin ovet.

Olimme asiakkaan kanssa heti samaa mieltä siitä, että kylpyhuoneen seinälaataksi tulee valkoinen fasettireunainen laatta tiililadonnalla, joka onkin tuttu näky tämän hetken sisustustrendeissä. Seinälaatan kaveriksi löysin lattiaan antrasiitin sävyisen kalanruotomosaiikkilaatan. Mustakehyksiset ruudukkolasit ihastuttavat tällä hetkellä sisustuksessa ja mikäs sen paremmin olisikaan tähän tilaan sopinut suihkuseinäksi.

Kun kylpyhuone oli suunniteltu valmiiksi, alkoi muiden tilojen suunnittelu. Lähdin liikkeelle lattiamateriaalin valinnasta ja minulla oli selkeä visio tummanruskeasta kalanruotoparketista. Lopulta tämä täydellinen valinta löytyi Romanoffilta, Meister PS500 Authentic Steamed Oak.

Asiakkaan toive oli punainen retrojääkaappi-pakastin ja siitä lähdin keittiön värimaailman suunnittelussa liikkeelle. Keittiö on Topi-Keittiöiden ja halusin pieneen keittiöön riittävästi säilytystilaa olematta kuitenkaan ahtaan oloinen. Tämän vuoksi pitkältä seinältä jätettiin yläkaapit pois ja hyödynnettiin ikkunan edusta laittamalla siihen matalammat laatikostot. Ikkunalauta ja laatikoston taakse jäävä patteri aiheutti hieman hankaluuksia suunnittelussa, mutta saatiin kuin saatiinkin se hienosti handlattua!

Minusta oli ihana kuulla asiakkaan suusta, että valkoisia seiniä ei tähän asuntoon tule. Niimpä pääsin valitsemaan rohkeampia värejä ja ruokailuhuoneeseen ja olohuoneeseen tuli Tikkurilan värikartasta Ruukkua (N405) ja Mustekynää (M350). Makuuhuoneisiin tuli Neitoa (X420) ja Serpentiiniä (V447). Muut seinät maalattiin Mulperilla (H484). Ainoastaan keittiön seinät maalattiin valkoisella niiltä osin, jotka jäivät näkyviin.

Mitäs pidätte lopputuloksesta? Tässä lähtötilanne:

Edit: Sinisen seinän sävy korjattu oikein, se on siis Tikkurilan Mustekynä (M350).

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

12 kommenttia “Ensimmäinen kohteeni: HAAGA KT 94 m²

 1. Ai kamala tuota lähtötilannetta!

  Tosi hyvää duunia, erityisesti tykkään rohkeista värivalinnoista 🙂

  1. Voi kiitos paljon 🙂 Asunto oli tosiaan alkuperäisessä kunnossa ja toki näissä kuvissa sotkuinen sillä siellä oltiin jo muuttotohinoissa remontin alta pois.

 2. Ihanaa, että olet käyttänyt omaa silmää! Todella kaunis! Kerrankin näkee sisustajalta jotain erilaista! Tänäpäivänä kun tuntuu, et jokainen asunto on samanlainen!?

  1. Kiitos todella paljon ihanasta kommentistasi. 🙂 Tässä saa kyllä kiittää myös asiakasta, jotta sain luvan käyttää rohkeampia värejä ja mielestäni ne sopivatkin mainiosti 60-luvun henkeen!

 3. Niin no , on ihan kivan näköistä, mutta mua itseä hirvittäis suihkutilassa nuo ikkunat ja niiden kirkkaana pitäminen. Keittiössäkin kivan näköistä mutta kaappeja olisin itse toivonut enemmän. Väri maailma on mielestäni hyvin onnistunut kaikissa huoneissa. Lattiamateriaali voimakas mutta tykkään kanssa. Mutta nää on vaan mun näkemyksiä, mutta kysyit halusin olla rehellinen.

  1. Kiitos kommentistasi, arvostan rehellistä mielipidettäsi. 🙂 Keittiössä mietittiin asiakkaan kanssa yhdessä säilytystilan tarvetta ja tultiin siihen tulokseen, että tämä riittää hänen tarpeisiin hyvin. Suihkuseinässä menee mustat kehykset ainoastaan tällä ns. kuivalla puolella joten suihkun puolelta helppo pyyhkiä. 🙂

 4. Ihanat värit.Eritoten tuo tummansininen seinä.Myös kalanruotoparketti?kaunis.omaan silmääni riitelee täysin eri aikauden lipastot,vaikkakin molemmat kauniita.

 5. Miten saitte tuon patterin tuonne taakse, teitte syvyydeltään lyhkäsemmät kaapit siihen että jäi tuuletusrakoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *