Vauvalle ensikehto

Aion kertoa alkuraskaudesta ja sen ongelmista sekä lisää itsestäni vielä myöhemmin, mutta nyt haluan kertoa miten ja miksi päädyin tekemään vauvalle ensikehdon itse omin pikkukätösin.

Tuli puhetta äitiyspakkauksen laatikosta ja siitä, miten sitä käytetään ensisänkynä vauvalla. Saan siskoltani pinnasängyn, mutta vasta kun vauva on n. 4-6kk ikäinen. Siskoni on molempien lastensa kanssa vuokrannut vaavisängyn ja oli tarkoitus tehdä niin itsekin, kunnes aloin googlettamaan tuota äitiyspakkauksen laatikkoa ja miten muut ovat sitä käyttäneet vauvan ensisänkynä.

vaavisanky_k1.png
Vaavisänky
download.aspx?ID=100494&GUID={5903EDBA-E
Äitiyspakkauksen laatikko

Ensimmäisenä pomppasi linkki Uinuan sivuille, joka myy ensikehtoa. Uinua-kehto on suomalainen keksintö ja menestynyt viime vuonna mm. innovaatiokilpailussa. Uinua-kehdon avulla äitiyspakkauslaatikko muuttuu riippukehdoksi.

uinua_live.jpg
UINUA -ensikehto
Olin jo melkein tekemässä tilausta, mutta kallis hinta pisti empimään ja mietin, että jos tekisinkin itse kehdon. Mitäpä muuta sitä olisi kuin aikaa äitiyslomalla tehdä itse katosta riippuva kehto. Aloin etsimään netistä ohjeita kehdon tekoon ja päädyin Etsyn sivuille. Etsy on kansainvälinen markkinointipaikka, jossa jokainen voi myydä omia käsintehtyjä tuotteita. Etsystä löysin ohjeet oman riippuvan kehdon tekoon.
il_570xN.313405016.jpg
Hanging Cradle DIY Fabric Sewing Pattern
Ohjeet maksoivat n. 8 euroa. Ihastuin malliin välittömästi. Ennen ohjeen ostoa mietiskelin itsekseni osaisinko oikeasti tehdä kehdon itse. Totesin hyvin nopeasti, että kyllä osaan. Siskoni luota löytyy toimiva Singerin ompelukone, joka on äitimme vanha. Ohjeen oston jälkeen aloin tutkimaan netistä mahdollisia kangasvaihtoehtoja. Etsin Ikean, Vallilan ja Marimekon valikoimista ja päädyin Vallilan Mandariini -kankaaseen, värinä turkoosi.
Mandariini_turkoosi_by_Tanja_Orsjoki.jpg
Vallilan Mandariini, väri turkoosi
Tässä vaiheessa voin kertoa, että turkoosi on lempivärini ja olohuoneeni ja kylpyhuoneeni on sisustettu turkoosilla. Samoin jo monet vauvalle ostetut vaatteet sattuvat olemaan turkooseja. Ja tästä voisi jo päätellä, että ihastuin tämän vuoden äitiyspakkaukseen. Äitiyspakkauksesta kuitenkin lisää omassa kirjoituksessa.
Kaikki muut kehdon kangasosat tulen tekemään valkoisesta kankaasta, paitsi ulkoreunat tuolla Vallilan kankaalla. Puuosat maalaan mustiksi.
Katsotaan mitä tästä projektista tulee, taidan tehdä yhden harjoituskappaleen ennen kuin menen leikkelemään kallista Vallilan kangasta. 🙂
Kehdon aion ripustaa meidän makuuhuoneeseen ja vauva siirretään omaan huoneeseen sitten suoraan pinnasänkyyn kun sen aika on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *