Hankintalista… tai haaveilulista

Näin siinä käy, vaikka kuinka tyhjentää kodin nurkkia ylimääräisistä tavaroista, niin tilalle keksii monta uutta turhaketta. Noh, onneksi rahaa ei löydy ylimääräistä joten kutsuttakoon seuraavaa hankintalistaa haaveilulistaksi ja tässä listan top 10…

1. Blenderi

Omistin aikoinaan OBH Nordican blenderin, jonka piti rikkoa muka jäätkin. No paskat se mitään rikkonut ja heitin pois. Tähän päivään asti olen pärjännyt ilman, mutta kovasti olen taas alkanut haaveilemaan erilaisista ihanista ja terveellisistä smoothie-välipaloista ja vauvan soseetkin valmistuis sillä helposti. Omistan toki sauvasekoittimen, joka on äitini vanha ja varmaan viime vuosituhannelta. Tosin on se ihan toimiva värkki, mutta tällä hetkellä sillä valmistuu kissoille raakaruokasoseet eikä samalla vehkeellä vauvan soseiden valmistus kuulosta kovin houkuttelevalta.

blender_white_for_web.jpg
Gizmon blenderi, kuva täältä.
18544.jpg
OBH Nordican blenderi, kuva täältä.

2. Yleiskone

Haaveilen toki myös monipuolisesta yleiskoneesta, johon kuuluisi myös tuo blenderiosa ja sillä sitten valmistuisi kaikki keittiössä eikä erillistä blenderiä tarvittaisi. Mieluisin olisi sellainen, millä valmistuisi taikinat, soseet, raasteet ja kaikki muu silppoaminen. Omistan tällä hetkellä KitchenAidin monitoimikoneen, mutta siinä on mielestäni käynyt iso suunnitteluvirhe tai sitten en osaa käyttää sitä oikein. Pullataikinat ei myöskään tuolla onnistu. Kaikki mitä sillä tekee, valuu keskellä olevasta reiästä ulos pitkin runkoa siinä vaiheessa kun kulhon irroittaa ja vihaan tuota ominaisuutta siinä.

2_153782-590x380.jpg
Boschin yleiskone, kuva täältä.
jpg300x270
KitchenAid Artisan monitoimikoneeni, kuva täältä.

3. Matkarattaat

Raskaana ollessa päätin ettei meille tule kuin yhdet vaunut, jotka sopivat kaikkiin tilanteisiin, kun kauhistelin miten siskollani oli parhaimmillaan kolmet vai jopa neljät vaunut. Eläessämme hissittömässä kerrostalossa mieleni on muuttunut. Heti Eliksen syntymän jälkeen hankimmekin jo Teutonia Cosmojen rinnalle semiretrot Emmaljungat parvekevaunuiksi Huutonetistä, mutta nyt tarvitsemme mielestäni myös erikseen matkarattaat. Vaikka Teutonia Cosmot onkin kätevästi pakattavissa autoon, on se silti kovin työlästä. Ja usein meille on käynyt niin, että ne on jäänyt auton takakonttiin C:n lähtiessä töihin autolla ja en ole päässyt Eliksen kanssa ulos. Olisi siis erinomaisen hieno juttu, jos meillä voisi olla erikseen TODELLA pienet ja näppärät matkarattaat aina valmiina autossa ja sitten lastenvaunuvarastossa nuo Teutoniat. Mieluiten näkisin siellä auton takakontissa Britaxin uudet B-Motionit.

B_MOTION_NeonBlack_02_BR_20.jpg?bdfdce
Britaxin B-Motionit, kuva täältä.

4. Objektiivi kameraan

Minulta löytyy sekä Nikonin D3100 -järjestelmäkamera sekä C:ltä lahjaksi saatu, paljon toivottu Olympuksen Pen Lite E-PL5. Jos voittaisin lotossa, hankkisin molempiin kameroihin lisäobjektiivit. Nyt tahtoisin aluksi kuitenkin edes jompaan kumpaan lisäobjektiivin ja koska Olympuksen kamera kulkeutuu näppärämmin mukana, alottaisin ehkä siitä. Tällä hetkellä haaveissani olisi tuo Olympuksen M.ZUIKO DIGITAL 45 mm f/1.8 -objektiivi ja ehkä jonain päivänä myös Nikoniin vastaava objektiivi.

PEN_E-PL5_EZ-M1442IIR_white_silver__Prod
Olympus Pen Lite E-PL5, kuva täältä.
D31001855KIT?$prod$
Nikon D3100, kuva täältä.
136452-300x294.jpeg
Olympus M.ZUIKO DIGITAL 45 mm f/1.8, kuva täältä.

5. Elikselle vaatteita

Haaveilen edelleen Elikselle Mini Rodinin keltaisesta välikausihaalarista ensi kevääksi, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole tärpännyt. Haaveilen myös Lindexin vanhaa mallistoa olevasta turkoosi-harmaasta jumpsuitista, jossa on hupussa kuulokkeet. Olen huudellut sitä Facebook-kirppiksillä, tärppäämättä. Odotan myös jo innolla, että Elis oppii kävelemään ja pääsen haalimaan kaapit täyteen mitä ihanimpia kenkiä.

mini-rodini-haalari-yellow.jpg
Mini Rodinin keltainen välikausihaalari, kuva täältä.
IMG_1548-2-1024x682.jpg
Lindexin jumpsuit, kuva täältä.
large]
H&M -talvikengät, kuva täältä.

6. Kampaajakäynti

Haaveilen myös upeasta kuontalosta. Haluaisin ihan kamalasti liukuvärjätyn tukan niin, että ylhäältä on ruskeaa ja latvoista oma vaalea tukkani. Vielä upeamman siitä tekisi, jos sinne sujauttaisi muutaman puntin lisähiusta, jolla saataisiin tuuheutta ja pituutta. Eliksellä tosin on tällä hetkellä tukan suuhun laitto vaihe, joten hiustenpidennyksestä on turha haaveilla ja imetyksen johdosta tukkanikin on alkanut tippumaan niin kiihtyvää tahtia, että ei taida tehdä värjäilyt ja hiustenpidennysten asentaminen hyvää sillekään.

fe95e4c9d634c7d646426b3de2ec8e3f.jpg
Tässä upea liukuvärjätty tukka, kuva täältä.

7. Kasvohoito Eila Hellgrenille

Luin jostain blogista Eila Hellgrenin kasvohoidosta ja tuotteista ja ne vakuuttivat minut niin, että olen siitä päivästä asti haaveillut molemmista. Eila Hellgrenin meriveden olenkin jo laittanut tilaukseen internetapteekista, mutta vielä kun pääsisi sinne kasvohoitoon, niin avot! Tällä hetkellä ei kuitenkaan budjetti repeä yli 150euron kasvohoidolle, joten jääkööt haaveilulistalle.

file_37_5.jpg
Eila Hellgrenin merivesi, kuva täältä.

8. Maria Hedengren häävalokuvaajaksi

Samantien kun päätimme, että menemme naimisiin ensi kesänä C:n kanssa, tiesin haluavani Kuokkavieraat kuvaamaan meidän häät. En tietenkään heti heitä varoittanut asiasta, sillä aikaa häihin oli vielä 1,5 vuotta. En voinut uskoa, kun heinäkuussa otin poikiin yhteyttä ja he ilmoittivat olevansa jo buukattu kyseiselle päivälle. Olin todella hämmentynyt, että valokuvaajat voivat olla jo niin aikaisin buukattu ja hädissäni aloin etsimään uutta valokuvaajaa. Tarpeeksi kauan kun selailin valokuvaajien portfolioita, tuli minusta vain entistä krantumpi ja tuntui ettei kukaan täytä kriteerejäni. Kunnes bongasin Maria Hedengrenin kuvat. Ihoni meni kananlihalle ja tippa tuli linssiin katsoessani minulle täysin ventovieraiden hääkuvia. Siinä se oli ja hinta oli myös juuri sen mukainen. Meillä on kyllä jo tapaaminen hänen kanssaan, saas nähdä miten käy. 😉

9. String Pocket

Jo aikaisemmin blogissa mainitsemani string pocket -hylly Eliksen huoneeseen. Hintaa tällä on, mutta aivan pakko hankinta heti, kun saamme siivottua Eliksen huoneen ja on hieman ylimääräistä rahaa. On se vaan niin hienon näköinen ja sopii kuin nenä päähän Unfold -valaisimen kanssa.

01.jpg
String pocket, kuva täältä.

10. Keraaminen liesi

Meillä eletään vielä perinteisen lieden kanssa ja sen putsaaminen ja puhtaana pito on aivan järjettömän hankalaa. Lisäksi uuni on niin likaiseksi pinttynyt, ettei siihen tehoa enää mikään. Eikä se ole myöskään mikään kaunotar. Haluaisinkin meille keraamisen lieden ja tästä asiasta pitäisikin keskustella vuokranantajan (äidin) kanssa. 😉 Olen jo valmiiksi katsonut tuollaisen aika kivannäköisen Electroluxin teräksen värisen keraamisen lieden.

62373_ImageExternal%20(1).jpg
Electroluxin keraaminen liesi, kuva täältä.

11. Makian Original Raglan Parka

Koska listan kohdan yksi voimme yliviivata sen sisältyen kohtaan kaksi ja jotta en olisi vain itsekäs, toivoisin myös C:lle viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä Makian Parka-takkia. Kävimme eilen Tapiolan Stockmannilla ja silmämme kiinnittyi tuohon ihanaan villakangasparkaan ja se näyttikin hyvältä C:n päällä. Hintaa tuolla parkalla on kuitenkin 269e, joka on aivan liian paljon meidän budjettiin. Tuota takkia ei myöskään löydy mistään muualta kuin Stockmannilta, ei edes Makian omilta sivuilta… Se olisi silti niin ihana.

makiaparka.jpg
Makian Original Raglan Parka, kuva täältä.

Listahan olisi siis loputon ja siihen voisi vielä lisätä oman asunnon, valkoinen korkeakiiltoinen ruokapöytä, ruokatuolien ja sohvan uudelleenverhoilu, toinen koira, toinen lapsi ja että Vantaan Pyhän Laurin kirkko ei olisi varattu Laurin Elojuhlille ensi vuonna meidän hääpäivänämme. 😀

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *