Äiti ja isi vapaalla

Viikko sitten lauantaina pääsimme taas pitkästä aikaan ulos yhdessä, lähdimme päiväristeilylle Tallinnaan tulevien kaasojen ja bestmanien kanssa. Tarkoituksena oli käydä katsomassa kuohuviinitarjonta ja etsiä meidän häihin sopiva kuohuviini pienellä tastingilla jonka järjestin sinne. Tämä kuoharitasting ei turhaan koreillut hienoudellaan, vaan haimme Alkopörssistä muutaman eri kuohuviinipullon, jotka olin jo etukäteen valinnut. Suomesta olin ostanut kertakäyttökuohuviinilasit mukaan sekä taiteillut hienot arvostelulomakkeet ja napannut ikeakyniä mukaan. Onneksi sää suosi meitä ja maistelu onnistui kivasti pussikaljameiningillä satamassa auringonpaisteessa. Tastingin lopputulos oli tosin hieman kaaottisempi. Kuoharihan tunnetusti nousee mukavan herkästi päähän ja viimeisten kuohuvien kohdalla taisi kaikki olla jo sen verran maistissa, että arvostelusta ei tullut enää mitään. Hauskaa meillä oli senkin edestä ja ehkä se oli tärkeintä kuitenkin.

Samalla päiväristeilyllä sattui olemaan myös n. 30 hengen porukka muita kavereitani juhlimassa erään ystäväni kolmekymppisiä ja se nostikin paluumatkan tunnelmaa entisestään. Laiva oli takaisin Helsingissä puoli yhdeksän aikoihin illalla ja siitä kävikin suoraan matka kotiin juhlakunnon vuoksi. Onnistuinpa hukkaamaan laivalle takkinikin sekä tuliaiset. Takki oli onneksi löytänyt tiensä Suomen löytötavaratoimistoon ja haimme sen perjantaina, jee.

Elis oli hoidossa ensimmäistä kertaa siskoni luona koko lauantaipäivän sekä yön ja oli mennyt todella hyvin taas. Soseita ja puuroja oli kuulemma syönyt huonosti mikä hieman ihmetytti, sillä kotona ne on mennyt meillä tosi hyvin ja puuro onkin Eliksen lempparia. Se tosin taisi johtua osittain huonosta ohjeistuksesta, sillä kotona olemme soseuttanut kaurahiutaleet ja siskoni luona tätä ei tehty. Päiväunet oli kuitenkin nukuttu hyvin ja samoin yöunet, joille Elis oli mennyt jo melkein tuntia aikaisemmin kuin kotona ja kerran oli yöllä herännyt vähän ennen kuutta ja saanut maidon ja nukahtanut uudelleen. Kahdeksan aikoihin aamulla aloin laittamaan siskolleni viestiä, että joko Elis on herännyt ja jouduin kehottaa mennä herättämään hänet ettei menisi päivärytmi ihan sekaisin, mutta sitten se sieltä jo huutelikin kuulemma. 🙂

Meillä on alettu nukkumaan yöunet todella hienosti, jo kolme yötä putkeen kun Elis ei ole herännyt kertaakaan, vaan on nukkunut putkeen n. 20-08. Päivät sen sijaan on jostain syystä itkuisempia eikä päiväunilla malttaisi nukkua tuntia pidempään. Ja pieni flunssakin vaivaa, Elis nimittäin oli alkuviikosta kaksi päivää 39 asteen kuumeessa ja nyt jälkitautina räkäisyyttä ja pientä yskää eikä ruokakaan maita. Huomenna menemme lääkäriin, jos tuo itkuisuus jatkuu.

Olipas tylsä postaus, mutta tällaista tällä kertaa. 🙂

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *