Nyt meni ihan pipariks.

piparit.jpg

Olen aina tykännyt enemmän joulutortuista kuin pipareista, mutta tänään innostuin ruokakaupasta ostamaan piparitaikinaa ja leipoa pipareita. Ei olisi pitänyt. Pipareiden paistaminen ei ole yhtään mun juttu, ne valmistuu AIVAN LIIAN nopeasti uunissa eikä mulla riitä aika tarkkailemaan tilannetta. Piparinpaisto päättyikin niin, että 3/4 pellillistä paloi. Viimeinen pellillinen oli aivan täysfiasko ja tällä hetkellä liesituuletin huutaakin täysillä, jotta saatais tämä savu ja haju pois täältä.

piparit2.jpg

Meille tosin tuli tänään uusi Rosenlewin lattialiesi, induktiotasolla. Taisi olla siis hieman enemmän tehoa tuohon vanhaan ja kuluneeseen uuniin verrattuna. 😀 Aamulla käväistiinkin Ikeassa ostamassa yksi induktioliedelle sopiva kattila. Jo olemassa olevat Tefalin paistokasari ja wokkipannu sattuivatkin sopimaan myös induktioliedelle, joten sillä paikkautui pieni rahareikä kun ei tarvinnutkaan lähteä ostamaan uusia pannuja. Kauppasin niitä jo Facebookissa ystävilleni, kunnes äitini kehoitti kokeilemaan magneetilla pohjaa. Jos magneetti tarttuu pohjaan, käy se myös induktioliedelle. Näin sitä vain oppii uutta, en siis tiennyt aikaisemmin että juuri magneetti on tämä juttu induktioliedessä. Viisi kattilaa ja lettupannu päätyi kuitenkin tänään meidän kaapeista kaatopaikalle.

Piparitapaturmasta lohduttauduin ikkunashoppailemalla Finnish Design Shopissa. Haaveilen sekä Eliksen huoneeseen että olohuoneeseen Stringin hyllyjärjestelmästä. Eliksen huoneeseen haluaisin lattiasta saakka kohoavan 2m korkean hyllyjärjestelmän pöytälevyllä sekä kolmella hyllylevyllä. Olohuoneeseen riittäisi pelkkä 75cm korkea sivupaneeli pöytälevyllä sekä kahdella hyllytasolla. Ohessa vielä kuvat havainnollistamaan tätä. Hintaa tuolle koko paketille tulee niin paljon, että täytynee varmaan siirtää tätäkin haavetta vielä tuonnemmaksi häiden jälkeen. Jos pitää laittaa nämä huonekalu-uudistushaaveet tärkeysjärjestykseen, olisi se varmaan ensimmäiseksi ruokapöytä, sitten nämä hyllyt ja lopuksi uudet tuolit ruokapöydän ympärille. Tähänkin on jo idea, mutta voisinkin siitä kertoa erikseen.

65d6b80389ee82c66353a5cb5c7d8186.jpg
Kuva täältä.
prodotti-52795-rel19742495-35d2-42f3-bc9
Kuva täältä.
printscreen.jpg
Auts.

Koska kukaan ei voi väittää, että Ikeasta pääsisi ilman heräteostoksia, niin ei päästy mekään. Juuri loppumetreillä bongasin aivan sairaan hauskan lastenhatun, kärpässienen ja olihan se nyt ostettava. 😀 Elis ei ollut yhtään samaa mieltä äidin ja isin kanssa tästä asiasta.

karpassieni.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *