Meidän arki

Ajattelin kertoa vähän meidän normaalista arjesta sen sijaan, että aina vain kertoisin sisustushaaveiluistani tai jos meillä tapahtuu jotain erikoista. Tuntuu kuitenkin hölmöltä päivitellä tänne meidän jokapäiväistä elämää, joten siksi se on myös jäänytkin vähemmälle. Voisin myös tehdä oman postauksen siitä ketä me oikeasti olemme, mutta pysytääs nyt otsikon aiheessa.

Meidän aamut alkavat klo 06-08 välillä. Viime aikoina on ollut todella vaihtelevia aamuja, välillä Elis herättää meidät vasta kahdeksalta, välillä jo kuudelta. Tähän ei ole mitään järkevää selitystä, hän ei ole mennyt aikaisemmin edellisenä iltana nukkumaan tai syönyt huonommin iltapuuron eikä naapurit aloita noin aikaisin metelöimistä, me kun asumme kuitenkin kerrostalossa. Aamulla pötkötämme ensiksi hetken meidän sängyssä ennen kuin siirrymme olohuoneeseen. Olohuoneeseen siirryttyämme syödään aamupuuro ja vaihdetaan vaippa. Yleensä tässä vaiheessa emme vielä vaihda päivävaatteita, sillä melko pian Elis menee jo ensimmäisille päiväunille. Ensimmäiset, n. 1,5h kestävät päiväunet nukutaan siis jo klo 9-10 välissä riippuen siitä monelta ollaan herätty.

Tänään meillä esimerkiksi herättiin n. puoli seitsemän maissa. Itse olin niin silmät ristissä vielä tuolloin, että nappasin vain Eliksen mukaani pinnasängystään ja iskin tissille sänkyyn päästyäni. Torkahtelin 15 minuutin ajan, kunnes oli pakko nousta kun Elis alkoi käydä niin levottomaksi meidän välissä. Hän nipisteli ja yritti kiivetä yli. Totta puhuakseni C nousi Eliksen kanssa ylös ja minä jatkoin tyytyväisenä nukkumista vielä yli tunnin. Sillä välin C syötti aamupuuron ja viihdytti Elistä olohuoneessa. Toisin sanoen Elis seurasi vierestä kun iskä katsoi NHL-koosteita. 😉

Tänään meillä oli itseasiassa melko poikkeuksellinen päivä, sillä iskä meni vasta iltavuoroon töihin ja äiti hoiti aamupäivän asioita. Yleensä äiti ei ikinä hoida mitään asioita iskän ollessa aamupäivän kotona, vaan nautimme harvinaisesta yhteisestä ajastamme perheenä.

Ensimmäisten päiväunien aikana minä yleensä teen töitä, kotitöitä tai töitä töitä. Tai jos C menee vasta ilavuoroon töihin, nysväämme vain sohvalla ja olemme. Viime aikoina olen suunnitellut muutamia kotisivuja sekä tutulleni hääkiitoskortteja C:n tehdessä aamuvuoroa ja Eliksen nukkuessa päiväunia. Tämän jälkeen on ensimmäisen lounaan aika ja vaatteiden vaihto. Näitä toimenpiteitä seuraa oleilu kotona tai vaihtoehtoisesti lähdemme ulos kävelemään koiramme kanssa. Saatamme myös hoitaa juoksevia asioita tässä välissä. Elis on huono istumaan vaunuissa, joten yleensä ulos lähteminen siirtyy vasta Eliksen seuraavien päiväunien kohdalle, jolloin Elis nukkuu seuraavat päiväunet kävelyn yhteydessä. Toiset päiväunet Elis jokatapauksessa useimmiten nukkuu ulkona, joko kävelyn aikana tai parvekkeella. Parvekkeella Elis nukkuu pidemmät päiväunet, sillä en millään saa kulutettua kahta tuntia ulkona kävellen.

Toisten päiväunien aika on todella vaihtelevaa, toisinaan ne nukutaan vasta 15-17 välillä, joskus jo 13-15 välillä. Toisilta päiväunilta herätessä C saapuu jo kotiin aamuvuorosta ja saatamme useimmiten suunnata nokkamme kohti ruokakauppaa yhdessä, muuten käydään Eliksen kanssa kaksin lähikaupassa. Jossain tässä välissä olemme myös syöneet välipalan ja viiden maissa syömme jo päivällista. Päivällisen jälkeen saatetaan joskus ottaa vielä pienet torkut, muuten näillä mennään iltapuuroon saakka ja klo 18.30-20.30 onkin sitten iltapuuron syöntiä, vaipan ja yöpuvun vaihtoa, kylvetystä ja nukkumaan menoa. Eikä siis tarkoita että meillä vaihdettaisiin vaipat vaan aamulla ja illalla. ;D

Myönnän olevani siinä mielessä huono äiti, että meillä ei käydä vielä ulkona puistoissa leikkimässä. Miksi pitäisi pientä vauvaa, joka ei liikahda senttiäkään kun saa haalarin päällensä, raahata puistoon? Ja koska ei viihdy vaunuissakaan hereillä ollessaan kovin pitkään, on meidän ainoat ulkoilut n. puolesta tunnista tuntiin kestävät kävelylenkit koiran kanssa Eliksen nukkuessa. Parvekkella nukuttavia päiväunia olen sen sijaan yrittänyt lisätä, jotta saisi raitista ilmaa. Kesän jäädessä taakse ja talven tullessa tilalle, on meillä vähentynyt huomattavasti myös kavereiden näkeminen päivisin ja usein, aivan liian usein olemme vain Eliksen kanssa kaksin kotona. Ollessamme kaksin kotona myönnän viettäväni aika paljon aikaa tietokoneella ja tuota pitäisikin vähentää ja keskittyä enemmän Elikseen. Tällä hetkellä hänellä tuntuu kuitenkin olevan vaihe, että samantien kun menen lattialle hänen kanssaan, hakeutuu hän tissille. Rasittavaa. C käy vielä treeneissä kolme kertaa viikossa ja ne ajoittuvat iltaan, jolloin saan ns. omaa aikaa. Silloin on aikaa katsella lemppari tv-sarjojani, kirjoitella blogia, siivota kotia ja virtuaali-ikkunashoppailla. 🙂

Olisi todella mukava kuulla miten muilla nämä tavalliset arkipäivät menevät, erityisesti sellaisilla joilla eletään samaa aikaa eli äitiyslomaa esikoisen kanssa.

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *