Vieraita Kreikasta

Meillä olikin lauantaina vähän erilainen päivä, nimittäin C:n lapsuudenystäviä tuli meille istumaan iltaa Kreikasta. C oli viimeksi nähnyt heitä 1,5 vuotta sitten käydessämme Kos:lla, mutta silloinkin vain pikaisesti. Sitä edellisestä kerrasta olikin tainnut vierähtää jo useampi vuosi.

kreikanvieraita.jpg

Olen usein harmitellut, kun C ei puhu Elikselle kreikkaa sillä onhan se kuitenkin lahja lapselle osata kahta kieltä. Viimeistään eilinen herätti minut ja tahdon ehdottomasti, että C alkaa puhumaan kreikkaa lapsellemme. Luulen että eilinen herätti myös C:n ja toivottavasti tässä huushollissa aletaan kuulla kreikkaa useammin.

Eilinen ilta koostui aikamoisesta sekakielestä nimittäin suomesta, kreikasta ja englannista. Samoin kun C hänen pikkuveljensä kanssa, myös nämä meillä vierailleet veljekset ovat puoliksi kreikkalaisia ja puoliksi suomalaisia, mutta toisin kuin C, he ovat aina asuneet Kreikassa. Oli ihana nähdä miten innoissaan C oli vieraistamme ja taisi siinä tulla jokunen kutsu häihinkin jaettua. 😉
Oli myös mukava, kun nämä veljekset puhuivat sekä suomea että sujuvaa englantia, joten opin illan aikana paljon Kreikasta! C:n isän kanssa kun oli hieman haasteellista keskustella, kun en osaa kreikkaa eikä häneltä suju suomi eikä englanti. Toinen veljeksistä näytti Youtubesta mielenkiintoisen videon ’To be greek’ ja laitankin tähän linkin siitä. Kuulin myös hulluja juttuja Kreikan fanikulttuurista, joka on aivan älytöntä ja kuunneltiin kreikkalaista räppiä, mm. toisen veljeksistä tekemää räppiä mikä oli jopa yllättävän hyvää vaikka sanoista en mitään ymmärtänytkään. Ja koska häät ovat kuulemma Kreikassa The Biggest happening, niin taitaapa tuo häiden vieraslista tuosta vähän kasvaa, hups!
Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *