Pieleen mennyt unikoulu

Enpä ole päivittänyt tänne miten meidän unikoulun kävi. Yötissittelyistä ja pullotteluista kyllä päästiin, mutta aamusin ei herätä kyllä yhtään klo 05.00 myöhempään, mikä on todella rankkaa. Nyt jo yli kuukauden kestäneiden n. 5 tunnin yöunieni jälkeen päätin sortua kokeilemaan maitopulloa aamulla, josko sillä saisi muutaman extra minuutin vielä yöunia. Tämä osoittautui todella huonoksi ideaksi, sillä Elis ei enää nukahtanut maitoon, mutta sen sijaan sen jälkeinen yö oli taas aivan kamala. Herättiin puoli kaksi yöllä ja raivottiin ja itkettiin hysteerisesti yli tunti, kunnes nukahti omaan itkuunsa, koska olin aivan liian räjähdysherkkä itse hyssytelläkseni takaisin uneen.

On siis vain todettava, että äidille ja isille ei enää yhteistä aikaa ole vaan meidänkin täytyy mennä iltaisin aikaisin nukkumaan, jotta tuon aamuvirkun kanssa jaksaa herätä.

Ensi viikolla palaan takaisin töihin ja aluksi kokeilemme hieman haastavaa järjestelyä, nimittäin C on kolme päivää viikossa Eliksen kanssa, kun hän menee iltavuoroon. Yhden päivän Elis on ystäväni luona hoidossa, joka jää hoitovapaalle oman, Elistä kaksi päivää nuoremman tyttönsä kanssa ja yhden päivän teen itse ns. etätyöpäivää. Päiväkotihakemuksen laitoin jo elokuuksi, mutta ehkä tällä järjestelyllä pärjätään hetki? Kun olisi yhdet häät maksettavana niin ei oikein vaihtoehtoja jäänyt ja en halunnut Elistä vielä näin pienenä päiväkotiin laittaa eivätkä perhepäivähoitajat ota osa-aikaisia. Ainoa ongelma tässäkin järjestelyssä on se, että C:n iltavuoro alkaa yleensä klo 13-16 välillä, joten joskus saatan joutua lähtemään aikaisemmin töistä mutta toivottavasti se tasoittuu niiden päivien kanssa kun C menee vasta myöhemmäksi. Ja mikäs siinä olisi mennä vaikka aamu viideltä töihin kun ei tässä huushollissa sen myöhempään nukuta muutenkaan. 😀

Miten muilla sujuu nukkumiset ja miten olette järjestäneet töihin paluun?

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *