Vaiheita

elmeri_blogi.jpg
1-vuotiaan elämään mahtuu paljon erilaisia oppimisen vaiheita, mutta sekaan mahtuu myös todella kummallisia vaiheita joista haluan kirjoittaa. Meillä on ainakin läpikäyty mitä eriskummalisimpia vaiheita, joista omituisin on tällä hetkellä meneillään oleva pään lyöminen… Elis jatkuvasti hakkaa päätään mm. seinään, lattiaan, pöytään, huonekaluihin, isoihin leluihin jne. Välillä hän lyö niin kovaa että ihmetyttää tuo touhu, miksi lapsi haluaa satuttaa itseään? En ole vielä sortunut perinteiseen tyyliini googlettamaan onko tämä normaali vaihe lapsella ja pitäisikö häntä kieltää?
Toinen, jo pitkään kestänyt tapa, on sylissä hapuilla kädellä paidan alle hiplaamaan tissiä. Ja tämä ei enää rajoitu vain äidin sylissä tapahtuvaan toimintaan vaan melkeinpä kuka tahansa Elikselle tuttu ja läheinen ihminen saa kokea tämän tissien kourimisen, myös sukupuoleen katsomatta.
Aikaisempia vaiheita on ollut myös mm. suoraan suulla esineiden keräämistä lattialta, kielellä ja suulla tapahtuvia eriliaisia päristelyitä, oman pään hakkaaminen käsillä, omien hiusten repiminen, lattian nuoleskelu jne. Nämä siis niitä eriskummallisia vaiheita, joukkoon mahtuu sitten toki vielä kaikki normaalit vaiheet kiipeilemisestä ja tv-ruudun hakkaamisesta oman pippelin repimiseen.
Olisi kiva kuulla minkälaisia omituisia vaiheita muilla on ollut?
Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *