Viinaralli Tallinnaan

Kuten monet muutkin häitään viettävät, myös me turvauduimme hakemaan häissä tarjottavan alkoholin Tallinnasta. Tämä viinanhaku oli ehkä yksi stressaavimmista asioista häidemme suhteen, jännitti hirveästi hakea ne Tallinnasta peläten että jokin siinä menee pieleen. En ole ennen tehnyt mitään pre-order tilauksia saati raahannut Tallinnasta muutamaa yksittäistä lavaa enempää kotiin. Helpostihan tuo reissu sujui ja tässäpä siitä hieman lisää.

Minulle oli päivänselvää että teen tilauksen etukäteen Superalkon sivuilta, mutta jotenkin viime tingassa päädyin vertailemaan hintoja Tallinkin Pre-Orderiin ja kas kummaa, säästimme n. 100 euroa valitsemalla Tallinkin. Laitoin molempien sivut auki omille välilehdilleen ja raahasin ostoskoriin samat tuotteet, huomaten lopuksi Tallinkilla säästävämme tosiaan sata euroa. Tällä rahalla saimme ostettua piilopullot vessoihin sekä osan kahvin kanssa juotavista avec-juomista. Kuohuviinin jouduin ostamaan Tallinkin Tax Freestä laivalla, sillä haluamaani kuohuvaa ei löytynyt pre-order listalta eikä maista.

20140517_111850.jpg

Lähdimme viinaralliin yhden bestmanin kanssa, sillä muut eivät jaksaneet lähteä mukaan ja jälkikäteen ajateltuna parempi niin. Lainasimme pakettiautoa kaveriltani ja sinne mahtui juuri me kolme matkustamaan. Ennen juomatilausten tekoa vertailin Vikingin, Eckerön ja Tallinkin matkoja, todeten Tallinkin voittavan myös tässä kisassa ja meille kolmelle sekä autolle tuli hintaa 148 euroa meno-paluu. Lähtö oli lauantaina 13.30, matkustusaika 2h ja lähtö Tallinnasta takaisin 19.30, matkustusaikana taas 2h. Maissa meille jäi aikaa vain muutama tunti, sillä terminaalissa piti olla takaisin 1,5h aikaisemmin noutamassa pre-order tilausta ja vei myös oman aikansa päästä laivasta ulos Tallinnaan tullessa.

Kahden tunnin aikana kävimme Superalkossa hakemassa konjakit ja miesten vessojen piilopullot sekä hieman omia tuliaisia kesäksi. Ehdimme myös käydä Rotermannin kauppakeskuksessa pyörähtämässä Bershakassa, Pull & Bearissa sekä Stradivariuksessa, lempivaatekauppojani. Minulla lähti Bershkasta mukaan hihaton farkkuliivi sekä kimono, joista ehkä esittelyä myöhemmin.

20140517_182831.jpg

20140517_183240.jpg

Pre-order tilaus noudettiin Tallinkin D-terminaalista vasta auton ajettua check-in:stä sisään ja siellä ne odotti nätisti lavalla ja passia näyttämällä saatiin lava haltuumme ja survottua ne autoon. Helppoa kun mikä! Koska itse en suostunut pakettiautoa ajamaan, oli minulla ehtona nesteyttää itseni hyvin ja alun haparoinnin jälkeen alkoi juhlatunnelmaa löytyä ja paluumatka laivalla menikin hyvissä tunnelmissa. Laivan saapuessa takaisin satamaan, ajoimme suoraa päätä pihaamme ja jatkoimme iltaa Helsingin keskustaan Apolloon. Elis oli mummolassa yökylässä ja aamulla kävimmekin tyhjentämässä pakettiauton varastoon, palauttamassa sen kaverilleni ja hakemassa Eliksen kotiin. Itseni tuntien tiesin jo etukäteen tulevani potemaan kamalasta dagen efteristä eikä luuloni pettänyt tälläkään kertaan, vaan pahaa oloa on podettu vielä tänään maanantainakin. Koko työpäivä meni kauhulla odottaen iltapäivän PT-treenejä, joita PT:ni sanoi pahimmiksi. Noh, sitä se olikin mutta se onkin jo eri tarina. 🙂

20140517_190714.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *