Päiväkodin aloitus

Häät on nyt juhlittu ja niistä postailen erikseen jahka saadaan kuvaajilta kuvia, joilla saan vähän kuvitettua kertomuksia. Häiden valmisteluiden lomassa me olemme kuitenkin pikkuhiljaa aloittaneet myös harjoittelun päiväkodissa.

Toissa viikko käynnistyi ensin omahoitajan tapaamisella, jonka oli tarkoitus tapahtua meillä kotona mutta meidän omahoitaja olikin kissoille allerginen, joten se siirtyikin päiväkodin tiloihin. Loppupäivät käytiin leikkimässä päiväkodin pihalla n. klo 9.30-11, jonka jälkeen mentiin kotiin syömään ja nukkumaan.

Viime viikko starttasi samalla meiningillä paitsi maanantaina jätettiin välistä, sillä C:n isä oli täällä vielä kylässä Kos:lta. Torstaina oli ensimmäinen päivä kun jäätiin päiväkodille syömään lounas ja perjantaina jäätiin vielä nukkumaan päiväunetkin. Me jäimme aulaan hengailemaan siitä kun tultiin ulkoa sisälle siihen, kun Elis heräsi. Hoitajat tulivat antamaan väliaikatietoja ja Elis oli syönyt todella hienosti itse ja nukkumaankin mentiin nätisti. Tämä jännitti meikäläistä eniten, mutta Elis nukkuikin lähes kaksi tuntia. Herättyään hän tuli huoneesta ja nähtyään meidät aulassa, juoksi hymyissä suin.

Tällä viikolla Eliksellä alkoi sitten ihan oikeasti päiväkoti ja mennyt kaksi ensimmäistä päivää todella hienosti, lukuunottamatta huonosti syömistä. Veikkaan sen johtuvan kuitenkin siitä, että Elis on jo ruoka-aikaan liian väsynyt. Eilen hoitajat mainitsivat Eliksen aivastelleen jonkin verran ja itsekin huomasin nenän vuotavan ja tänään sitten herättiinkin kuumeisena, joten ura päiväkotilaisena katkesi lyhyeen. 😉

Eliksellä on mennyt todella hienosti päiväkodin aloitus eikä ole pihalla roikkunut juuri ollenkaan äidin tai hoitajien helmoissa ja on todella hienoa huomata miten päivä päivältä Elis lähtee nopeammin mukaan leikkeihin ja touhuamaan itsekseen. Eilen oli aamupäivällä hetkeksi mennyt porteille haikailemaan, mutta muuten ollut todella reipas.

Äidin reippaus onkin sitten toinen asia, sillä olin varma että olen vahva enkä itke kun jätän Eliksen päiväkotiin sillä en ole pitänyt asiaa ollenkaan surullisena vaan tiennyt sen olevan ainoastaan hyvä energiselle Elikselle. Kuitenkin maanantaina kun veimme Eliksen ensimmäistä kertaa sinne koko päiväksi, aukesi meikäläisen hanat samantien kun hoitaja istutti Eliksen aamupalapöytään ja sanoi Elikselle että hän voi nyt vilkuttaa äidille ja isille hei hei. C joutui tönäisemään minut ulos huoneesta ettei Elis näe äidin itkevän. Huhhuh. Rankkaa puuhaa äidille tällainen.

Eliksen päiväkodissa on sekä pienien ja isojen puoli ja pienien puoli on jaettu kahteen ryhmään. Eliksen ryhmän nimi on Telkät ja toisen ryhmän nimi on Tavit. Eliksen ryhmässä aloittaa nyt syksyllä kahdeksan uutta lasta ja ryhmän koko on sen jälkeen 14 lasta, iältään 1v4kk – 3v7kk. Hoitajia ryhmässä on kolme.

Innolla jään seurailemaan Eliksen kehitystä päiväkodissa, josko siellä vaikka oppisikin jotain. ;D

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *