Vaatteiden kierrätys

Olen koko aikuisikäni jemmannut rikkinäisiä, kulahtaneita tai muuten vain käyttämättömäksi jääneitä vaatteitani. Verkkokellari pursuaa jos jonkinlaista muovipussia, joissa on jopa nostalgisia vaatteita teinivuosiltani. Tarkoituksena on tietysti ollut viedä ne kirppikselle ja osa on sinne saakka kerran tai kaksi päässytkin huonolla menestyksellä päätyen vain takaisin verkkokellariin. Olisi varmaan pitänyt silloin ymmärtää heittää ne pois, mutta jemmari on aina jemmari.

Muutama viikko sitten kävimme Iso Omenassa käyttämässä Elistä lääkärissä ja samalla reissulla eksyin Name it liikkeeseen katsomaan välikerrastoa haalarin alle ja kassalla myyjä antoi pienen flyerin mukaan, jossa mainostetaan heidän ottavan vanhat vaatteet kunnosta riippumatta vastaan. Myyjä vielä tarkensi, että he todella ottavat myös rikkinäiset tai muuten pilalle menneet vaatteet ja nämä lumput hajoitetaan kuiduksi ja näin nekin pääsevät uusiokäyttöön. Jokaisesta kerätystä vaatekilosta lahjoitetaan 0,60 euroa hyväntekeväisyysjärjestölle.

Olen aina hieman boikotoinut UFFia ja harvoin vien heidän keltaisiin laatikoihinsa mitään. En tarkalleen ottaen tiedä mitä he tekevät vaatteille, jotka eivät päädy myyntiin ja näin kuvittelen niiden vain joutuvan roskiin ja ehkä ne joutuvatkin? Koko boikotointi on lähtenyt käyntiin jostain iänikuisesta keskustelusta kuinka heidän tuotot eivät puhtaasti mene hyväntekeväisyyteen jne ja asian todenmukaisuutta sen kummemmin tarkistamatta olen tuon keskustelun perusteella päättänyt heitä boikotoida.

Nyt siis tämän Name itin myyjän käteeni lätkäisemän flyerin saatuani päätin vihdoinkin kaivaa ne muovipussiläjät sieltä verkkokellarista ja käydä ne läpi ja viedä sinne kaikki joita en myyntiin enää kelpuuta. Ja niitähän riitti. Sunnuntaina vein sinne jo kaksi täyteen tungettua muovipussillista vaatteita ja äsken karsin verkkokellaria vielä viiden pussillisen verran. Siis aivan älytön määrä vaatetta! Ja tiedän, että siellä kellarissa on vielä ainakin muutama iso jätesäkillinen vaatteita. 😀

Name it liikkeen myyjä tarkensi vielä, että heille voi myös tuoda kenkiäkin tai vaikka hikiset sukat – kaikki on kierrätettävissä!

Mutta tämähän ei ollut uusi juttu, paitsi minulle, vaan mm. H&M on kierrättänyt vaatteita jo muutaman vuoden ajan. Eli nyt siis kipinkapin kaikki käymään niitä varastoja läpi ja älkää heittäkö rikkinäisiä vaatteita enää roskikseen vaan kerätkää ne talteen ja viekää kierrätettäväksi!

Oliko tämä uusi tai vanha juttu jo teille ja oletteko päässeet hyödyntämään kierrätystä?

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *