Esittelyssä Kia Venga

venga.jpg

Meillä meni siis viime viikon perjantaina auto vaihtoon, mutta pysyttiin kuitenkin uskollisena merkille. Olen ollut erittäin tyytyväinen meidän Kia Sportageen, joten oli selvää että merkkiä ei vaihdeta. Meidän uusi auto on siis Kia Venga, 1.6 TX 5D A/T eli suomeksi viisiovinen 1.6 litranen ja automaattivaihteinen. Kyseessä on Kian aivan uusi Venga, joka tuli ensiesittelyyn vasta tulevana viikonloppuna siitä kun sitä kävin koeajamassa ja olinkin ensimmäinen joka pääsi tätä uutta Vengaa koeajamaan. Tietenkään en autoa sen takia valinnut enkä edes tiennyt kyseessä olevan uudistettu Venga.

Koska en ole sen kummemmin autoista kiinnostunut, haluan vain että se on hyvä ajaa ja turvallinen koko perheellemme, niin se riittää. Mukavuuksiakin autosta löytyy, kuten mm.

– sähköisesti säädettävät ulkopeilit
– sähkötoimiset etu- ja takaikkunat
– nahkaverhoiltu, lämmitettävä ohjauspyörä
– bluetooth, hands-free
– istuinlämmittimet etumatkustajille
– automaatti-ilmastointi
– vakionopeudensäädin

Meillä oltiin kotona vähän automaattivaihteistoa vastaan, sekä minä itse että mies, mutta lopulta olin jo ajatukseen ehtinyt tottua kauppoja tehdessä ja mieskin hyväksyi tämän, kun pääsi ensimmäisen kerran uuden automme rattiin.

venga-2.jpg

Olen järkeillyt auton vaihtoa pienempään kaikin mahdollisin keinoin ja olen edelleen erittäin tyytyväinen päätökseemme. Meillä kun täytyy kulkeutua autossa mukana niin lapsen rattaita kun koiran häkkiäkin ja kaikkea siltä väliltä. Nykyisessä asumismuodossamme tavaroiden liikuttaminen auton ja varaston välillä on paljon hankalampaa, joten olemme säilyttäneet matkarattaita jatkuvasti auton takakontissa yhdessä koiran kuljetushäkin kanssa. Luonnollistahan olisi ollut vaihtaa kunnon perheautoon eli farkkumalliin, mutta se ei meillä tule kysymykseenkään. En voi sietää farkkumallia enkä voisi kuvitella koskaan omistavani sellaista, mutta never say never. Uuden asuntomme myötä myös säilytysratkaisut helpottuvat ja meillä tulee olemaan oma autokatospaikka sekä kylmä varasto sen yhteydessä. Tällöin autossa ei tarvitse jatkuvasti säilöä kaikkea, vaan ne on helppo nostaa varastoon kun niitä ei tarvita mukana matkassa eli toisinsanoen pienempikin takakontti riittää. Koeajon yhteydessä testasimme kyllä myyjän kanssa mahtuuko takakonttiin samaan aikaan sekä koiran kuljetushäkki ja matkarattaat ja mahtuihan ne, mutta en usko koskaan tulevan tilannetta jossa molempia tarvitsisi kuljettaa samaan aikaan.

Jalkatila takapenkillä tuntui äkkiseltään samankokoiselta kun Sportagessakin, joten siinä ei jouduta Vengankaan kohdalla nipistää, tosin lapsiahan siellä pääsääntöisesti kuljetetaan, joten heille riittää vaikka pienempikin jalkatila. Vengan nokka on huomattavasti lyhyempi kuin Sportagessa ja se on oikeastaan vain hyvä juttu, tekee parkkeeraamisesta helpompaa.

venga-3.jpg

venga-4.jpg

Koska Venga on kevyempi kuin Sportage, vaatii se hieman totuttelua liikenteessä. Muutamat ajot penkkaan on ollut jo lähellä kun on tottunut raskaampaan autoon, joka ei ihan samalla tavalla heittelehdi liikkeessä. Meillä oli Sportagessa myös 1.6 litranen moottori, joten tehoa tässä kevyemmässä Vengassa on enemmän samankokoisella moottorilla. Tällaiset asiat on kuitenkin itselleni melko toissijaisia.

Jottei tästä nyt ihan jäisi pröystäilyfiilis kun päällekkäin osuu asunnon osto ja auton vaihto uuteen, niin sanon vielä että tämähän on lähes puolet edullisempi auto kun edellinen, joten tässä mentiin kyllä nimenomaan rahansäästö mielessä! Kulutus ja vakuutusmaksut pysyvät melko samoina, mutta auton lyhennysmaksut puolittuivat.

Kaiken kaikkiaan tämä uusi Venga on erittäin näppärä pieni perheauto ja sopii meille kuin nenä päähän. Mitäs mieltä olette auton vaihdosta, onko Kiat teille tuttuja pelejä?

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *