Lähestyvä muutto

muuttolaatikot-2.jpg
Muutto sen kuin lähestyy eikä enää oikeastaan tarvitse kuin jaksaa tämän viikonlopun yli, nimittäin saimme vihdoin lyötyä lukkoon muuttopäivän maanantaiksi.
Viime viikot on mennyt hoidellen kaikkia muuttoon liittyviä asioita. Siitä on aikaa kun olen viimeksi joutunut muuttamaan ja olinkin jo unohtanut miten stressaavaa se on. Vielä muakin enemmän muuttoa stressaa mies, koska hän on tottunut muuttamaan vain poikamiesboksista toiseen hyvin vähällä varustelulla. Nyt muutettavaa on kuitenkin 79 neliön edestä huonekaluja ja kolmen ihmisen omaisuus.
Suurin stressinaihe on ollut kuitenkin se kun emme ole saaneet lyötyä lukkoon muuttopäivää, mutta sekin vihdoin saatiin alkuviikosta hoidettua.  Alkuviikosta satuin töissä ääneen miettiä muuttolaatikoiden hankkimista, johon äitini totesi että niitähän saa Kodin1:stä ilmaiseksi. Ohimainitun kommentin aiheuttamasta hämmennyksestä selvittyäni aloitin asian tutkimisen ja totta tosiaan Kodin1:llä on ykkösasiakkailleen tällainen palvelu, jossa 10 euron panttia vastaan saa viikoksi lainaan 30 muuttolaatikkoa. Ehtona kuitenkin, että viimeisen vuoden sisällä ostoja kyseisestä puljusta on vähintään 400 eurolla ja tässä kohtaa äitini tuli jälleen apuun. Aluksi meinasi käydä kyllä huonosti, koska varauslista ylettyi maaliskuuhun saakka, mutta päätin vielä kokeilla Variston Kodin1:stä ja sieltä tärppäsi näinkin lyhyellä ajalla laatikot lainaan. Aluksi mietin että 30 muuttolaatikkoa on kyllä ihan liikaa, ei me tarvita kun kymmenen laatikkoa, mut hups vaan kun tuossa ne kaikki nyt tönöttää keskellä lattiaa täynnä tavaraa.
Omaisuuden siirtämisen lisäksi muuttoon tietty liittyy kaikenlaista muutakin ns. paperihommaa, nimittäin pitää muistaa siirtää sähkösopimus ja netti, kotivakuutus, tehdä postiin osoitteenmuutos. Siinäpä tärkeimmät. Muuton yhteydessä on loistava hetki kilpailuttaa sähköyhtiö, mikä onkin vielä to-do listallani. Netin tarjoajakin mietityttää ja näillä näkymin meinataan kokeilla DNA Welhoa, josta kummallakaan meistä ei ole aikaisempaa kokemusta. Nykyinen Sonera Viihde paketti on ollut pettymys, samoin myös sitä edeltänyt Elisa Viihde. Soneran jälkeen tosin Elisakin tuntuu ihan hyvältä tai sitten aika kultaa muistot. ;D Meille ei kuitenkaan ihme ja kumma saa uuteen osoitteeseemme Elisan laajakaistaa, joten on lähdettävä tuntemattomille teille kokeilemaan täysin uutta palveluntarjoajaa.

Eilen aamulla sattui vähän ikävästi, nimittäin jouduin uuden autoni kanssa kolariin, kun traktori peruutti kauhallaan automme takaikkunasta sisään. Auto on nyt sitten korjaamolla ja joudumme käyttämään sijaisautoa. Kauha lävisti automme juuri siltä puolelta missä on Eliksen istuin, onneksi ajoin autoa yksin. En halua edes ajatella mitä olisi käynyt, jos Elis olisi ollut kyydissä. Tähän muuton keskelle en nyt tosiaan olisi kaivannut mitään tällaista ylimääräistä, mutta mikäs muutto se olisi jos kaikki menisi ihan putkeen. 😉

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *