Ihan pähkinöinä

pahkinakuorrutettu_lohi-2.jpg

Olen aivan myyty pähkinöille ruoassa kun ruoassa. Thaimaassa ollessamme tuli tutuksi chicken with cashew nuts ja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta söin sitä joka paikassa kaksi kertaa päivässä. Maku samassa ruoassa vaihteli todella paljon ravintolasta riippuen, joten tuntui kun olisi syönyt aina eri ruokaa. Eikä mittani ollut vielä reissun päätyttyäkään täysi, vaan sitä piti yrittää varioida kotonakin. Ihan ei vielä olla siellä maun suhteen, mutta hyviä annoksia ollaan saatu ihan kotikeittiössäkin. Tästä aasinsiltana kuitenkin herkulliseen reseptiin, nimittäin pähkinäkuorrutettu lohi.

Postiluukkuumme oli reissun aikana tipahtanut kuukauden S-ryhmä lehtinen ja sen välissä tuttu ruokaliite. Sieltä bongasin reseptin pähkinäkuorrutettu lohi ja olihan sitä heti testattava, cashew pähkinöitä nam.
Tiistaina sitten koitti se päivä kun jaksoin raahata kaupasta lohta ja kokeilla reseptiä. Ja herkullistahan se oli, todella herkullista! Siitä tuli itseasiassa niin herkullista, että koin tarvetta jakaa reseptin myös kaikille teille, joilta nuo ruokaliitteet jää lukematta. 🙂
Ainekset:
Lohifilee
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl tilliä
70 g cashew pähkinöitä
1 raastettu sitruuna kuori
2 rkl korppujauhoja

pahkinakuorrutettu_lohi-1.jpg

Laita lohifilee voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja sekoita joukkoon hunaja. Levitä tämä sitten lohifileen päälle ja ripottele päälle suola. Murskaa cashew pähkinät morttelissa tai tehosekoittimessa ja lisää joukkoon korppujauhot, pieneksi silputtu tilli ja raastettu sitruunan kuori. Painele lohifileen päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 25 minuuttia.

pahkinakuorrutettu_lohi-3.jpg

Ruoka on siis todella helppo toteuttaa ja onnistuu myös niiltä joiden vahvuus ei ole keittiössä, kuten itse allekirjoittaneella. Lohen kaveriksi tein perunamuusia.
Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *