Niitä näitä, aurinkoisia säitä

grillailut-2.jpg

Toissaviikonloppuna innostuttiin extempore grillaamaan ystäväni ja hänen siskonsa kanssa meidän pihalla, kun aurinko päätti kerrankin pilkottaa. Alunperin piti hakea kaupasta jotain helppoa, grillata makkaraa ja heittää ranskalaiset uuniin ja tehdä helppo vihersalaatti.

Minä siinä sitten innostuin kaupassa, kun olimme juuri saaneet vappuna naapureidemme luona niin mainiot tarjoilut, että päädyttiin ostamaan pötkylä lihaa, marinoimatonta kanaa ja grillattavia vihanneksia ja tehtiin maukkaat vartaat, jotka marinoitiin itse.

grillailut-3.jpg

grillailut-6.jpg

Lisäksi ostin jumboherkkusieniä, pekonia ja koskenlaskijaa ja grillattiin täytettyjä herkkusieniä. Ranskalaisten sijaan tein yrttimarinoituja uunivihanneksia bataatista, palsternakasta ja lantusta ja ostin tuoreen patongin. Teimme myös vihersalaatin ja ystäväni vielä väänsi huomaamattani siinä majoneesitkin salaatin kaveriksi.

grillailut-5.jpg

grillailut-8.jpg
grillailut-7.jpg

Grilliherkkujen jälkeen puettiin ulkokamat päälle ja mentiin pihalle leikkimään, ystävänikin lapsi pääsi ensimmäistä kertaa konttailemaan pihalle. Lainasin Eliksen viime syksyistä keltaista Reiman välikausihaalaria päälle, kun olivat tulleet kauppavaatteissa kylään. 😉

Miten, joko te olette korkanneet grillikauden ja mikä on teidän ehdoton grilliherkku?

grillailut-9.jpg

grillailut-16.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *