Ei niin ihanat aamut

maisema-1.jpg

Miten ihanaa olisikaan herätä tähän kuvan tunnelmaan, auringon sarastukseen ja lintujen viserrykseen, mutta ei… Meillä on sen sijaan jo useamman viikon ajan herätty Eliksen loppumattomaan itkuun ja se jos jokin saa koko perheen heti aamusta huonolle tuulelle.

Elis siis herää aamulla huutaen maitoa, puuroa, leipää, syliin, piirrettyjä, pelaamaan jne… mitä milloinkin sylki suuhun tuo, ihan kummallisia asioita. En tiedä näkeekö vielä unta, kun silmätkin on kiinni, mutta näissä tunnelmissa aamut alkaa eikä hysteerinen itku lakkaa vielä ensimmäisen vartinkaan aikana. Ei vaikka istuttaisiin jo aamupalapöydässä, edessä maitoa, leipää, puuroa ja piirretyt pauhaten taustalla. Sitten ei saisi mennä vessaan tai pukemaan eikä tekemään mitään, vaan pitäisi istua siinä Eliksen vieressä.

Kuulostaako tutulta? En ymmärrä mistä nämä tällaiset aamut johtuvat ja tuntuu, että se vaikuttaa koko perheen mielialaan kun saa jo heti aamusta hermot kaikilla kireälle kun toinen jankuttaa ja itkee, eikä mikään kelpaa.

Meillä meni helatorstai pihahommissa, taloyhtiössämme kun oli pihatalkoot. Talkoopäivä vaihtui yllättäen ja mieheni olikin tuolloin töissä, joten meidän perheen työpanos oli heikohko. Keskityin lähinnä vain oman pihan laittamiseen ja aitojen pesuun. Hain muutaman Pylvästuijan Hong Kongin viherpihalta ja raivasin niiden tieltä pois muutaman vanhan puskan. Ostin myös ihanat laventelit, joille on pihalla jo ruukut odottelemassa. Niistä sitten ihan omassa postauksessa lisää. 😉

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *