Banaani-suklaa kuivakakku

kuivakakku-4.jpg

Katselin lauantaina pöydällä lojuvia jo tummentuneita banaaneja ja mietin, että mitähän niille tekisin. Vaihtoehtojahan on monia. Olisin voinut tehdä terveellisiä protskupannareita, raakakakkuja tai vaikka pilkkoa ne pakastimeen odottelemaan smoothieta. Kaikkia edellämainittuja olen kokeillut, mutta nyt ei yksikään noista vaihtoehdoista napannut. Halusin jotain epäterveellisempää ja muistin ystäväni joskus käyttäneen banaaneja kuivakakkuun. Sanokaa hölmöksi, mutta tykkään kuivakakuista todella paljon. Enemmän kuin mistään täytekakuista, mutta juustokakuille ne ei sentään vie voittoa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ne maistuvat aina, mutta jostais syystä eivät kuulu omaan repertuaariini. Ainakaan ennen tätä lauantaista kokeilua.

Meillä kuivakakussa pitää olla suklaan maku, että se maistuu myös perheen miehillekin, joten etsin netistä reseptiä banaani-suklaa kuivakakulle. Lähdinkin liikkeelle ensimmäisellä Googlesta löytyvällä reseptillä, se vaikutti riittävän yksinkertaiselta. Muutin reseptiä sen verran, että banaanipalojen sijasta muussasin ne kokonaan taikinan sekaan. Alkuperäisen reseptin löydät täältä. Ulkonäköä parantaakseni päätin vielä tehdä suklaakuorrutuksen.

Kuivakakku ei ainoastaan näyttänyt hyvältä, vaan se myös maistui taivaallisen hyvältä. Ja kakun nimestä poiketen, kakku oli ihanan mehevä ja kostea. Nam. Tämä oli niin helppo ja 50 minuutin uunissaoloaikaa lukuunottamatta nopea tehdä, että tällaisen voisi vaikka kahvipöytään leipoa, kun tietää vieraita olevan tulossa. Suosittelen!

kuivakakku-2.jpg

kuivakakku-3.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *