Railakas viikonloppu

polttarit-5.jpg

Blogi on kokenut tässä heti vuoden vaihteessa pienen kolauksen ja ollut viime ajat melko hiljainen. Tarkoitus ei ole ollut laiminlyödä tätä ja vähän tylsääkin ettei uusi vuosi ole päässyt lähtemään lennokkaasti käyntiin täällä blogin puolella. Mutta vihdoin monen viikon jännittävä odotus saatiin päätökseen, kun rakkaan ystäväni polttareita juhlittiin. Olen saanut kunnian toimia hänen kaasonaan ja sekös on verottanut vapaa-aikaani, kun polttareita on suunniteltu sata lasissa.

Nyt naimisiin aikova ystäväni oli myös minun kaasonani 1,5 vuotta sitten, jonka lisäksi olemme toistemme lasten kummit. Olemme tunteneet rippikoulusta saakka, vaikkakaan silloin ei vielä ystävystytty, vaan vasta myöhemmin lukiossa meillä klikkasi ja olemme olleet siitä saakka erottamattomat. Olemme viettäneet villit nuoruusvuodet yhdessä, hölmöilty, iloittu ja surettu yhdessä ja nyt aikuistuttu yhdessä, hankittu lapset ja menty naimisiin. Iloitaan ja suretaan vieläkin yhdessä, kunnes kuolema meidät erottaa. ;D

En onneksi joudu kuitenkaan yksin kaason pestiä kantamaan, vaan saan jakaa sen yhteisen ystävämme kanssa, jonka kanssa myös polttareita suunniteltiin. Hän asuu kuitenkin Jyväskylässä, pyörittää vauhdikasta arkea kahden pienen lapsen kanssa, joten hoidin paljon hommia yksin. Sovittiin kuitenkin kaikesta aina yhdessä ja yhteistyö toimi mainiosti.

Polttaripäivä alkoi hakemalla morsian kotoa ja silmät sidottuna kuljetettiin meille, jossa odotti aivan mahtava brunssi. Brunssin aikana kerrottiin morsiamelle päivän aikana suoritettavista kahdeksasta tehtävästä, joita tekemällä hän ansaitsi itselleen lahjakortin kauneudenhoitoon. Ensimmäinen tehtävä alkoi mysteerilaatikoilla, joita avaamalla hän sai arvata aina seuraavan paikan. Laatikon hän sai taas avata vasta suorittamalla jonkin tehtävän tai tietovisan.

Toinen tehtävä oli kuvatehtävä, jossa hänen piti jokaisessa viettämässämme paikassa ottaa yksi lappu, jossa oli jokin teema ja hänen piti ottaa teeman mukainen kuva Instagramiin.

Brunssin jälkeen siirryimme Punavuoreen FiestaFlamencaan twerkkaustunnille. Matkalla morsiamen tuli suorittaa kolmas tehtävä, joka oli nimeltään hyvä vaimo -tentti. Tentti sisälsi kysymyksiä koskien sulhasta sekä kotiaskareita.

Twerkkauksen tekniikkaa meille tuli opettaa hallitseva twerkkauksen Suomen mestari, Tia-Maria Sokka ja tunti oli kyllä ihan täys kymppi. Jokainen polttarivieras ja morsian nautti siitä ja osasi myös nauraa itselleen, koska kovin kaunista katseltavaahan se kankea pyllynheilutus ei ollut. Joku taisikin verrata näkymää kun olisi koira ollut paskalla. Twerkkaustunnin päätteeksi morsian sai neljännen tehtävän, joka oli pienen koreografian esittäminen vieraille. Mukaan koreografiaan hän sai valita kaksi henkilöä, eikä ollut kovin yllättävää, että nakki napsahti kaasoille. ;D

Twerkkauksen jälkeen suuntasimme Pasilaan saunatiloihin. Matka taittui jalkasin aina Punavuoresta rautatieasemalle saakka ja siinä samalla suoritettiin viides tehtävä, jossa morsian myi ruusuja avioliittoneuvoja vastaan. Perille päästyämme kaikki vieraat oikein henkeä haukkoen ihasteli saunatilaa, sen verran upeat puitteet olivat. Morsian tuli kuiskimaan illan aikana, että paljonko meillä oikein oli mennyt rahaa hänen polttareihinsa. Nappiin siis meni tämäkin valinta. Instagram-tililtä löytyykin kuva saunatiloista ja muutenkin illasta. 🙂

Saunatilallekin oli ohjelmaa järjestetty, nimittäin sinne meille tuli ”aikuisten Tupperware-esittelijä” ja samaan yhteyteen olikin järjestetty kuudes tehtävä. Morsian sai aloittaa esittelyn esittelemällä ensimmäisen tuotteen omin sanoin. Jännitin paljon tätä ohjelmanumeroa, nimittäin en tiennyt yhtään miten kukin vieras sen ottaa vastaan, mutta kaikilla oli kyllä todella hauskaa ja nauru raikui. Tämän jälkeen tulikin vähän kiire kaikilla valmistautua iltaan ja aikataulujen kanssa mentiin vähän huti, mutta se ei iltaa haitannut. Laittautumisen ohessa suoritettiin vielä seitsemäs tehtävä, joka meni omalta osaltani hieman ohi, kun olin kyseisellä hetkellä meikkaamassa. Tämä tehtävä koski suomenruotsalaisuutta ja sisälsi kolme kiperää kysymystä. Oikein vastaamalla täyttyi pikkuhiljaa shottilasi ja lopuksi morsiamen tuli kumota se kitusiinsa ja vieraat saivat myös omansa.

Saunatiloilta poistuessa rupesi juhlaväki olla jo hieman maistissa, se kuului ja näkyi. 😀 Taksikyydeillä suuntasimme keskustaan, Cantina Westiin, syömään ja juomaan mansikkamargaritoja. Viimeinen tehtävä kaivettiin esiin (joka meinasi jo unohtua), joka koski tekstin oikeinkirjoitusta ja morsiamen tulikin korjata siitä löytyvät kirjoitusvirheet. Videokuvasin koko tämän yli 5 minuuttia kestävän räkätystä aiheuttavan suorituksen, kun alkoi jo tekstinlukukin olemaan hieman hankalaa morsiamelle. 😉

Viimeisenä etappina oli meidän seurueella tietysti lähteä laittamaan tanssijalalla koreasti ja suuntasimme Apolloon. Sieltä olikin sitten lyhyt matka yöpymään, olimme nimittäin varanneet hotellihuoneet keskustasta halukkaille ja aamulla saimme kaiken pahoinvoinnin keskellä vielä nauraa edellisillan kommelluksille. Kuvasato jäi illalta vähäiseksi, muutamat kuvat otettiin järkkärillä brunssilla, loput on otettu kännyköillä ja nekin taitaa olla muiden vieraiden puhelimissa.

Vanhuus kun ei tule yksin, niin vielä tiistainakin tuo polttaripäivä verotti väsymyksellä ja heikolla ololla. Nyt aletaan olla taas elävien kirjoissa ja voidaan keskittää energiaa tänne blogiinkin. Ja toki pian juhlittaviin häihin. Kiire alkaa olla jo kova ja tekemistä vielä riittää. 🙂

polttarit-2.jpg

polttarit.jpg

polttarit-3.jpg

polttarit-6.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *