Pellavalakanat testissä

Hurahdin reilu vuosi sitten pellavalakanoihin niiden helppouden takia. Ne saavat rauhassa olla ruttuiset olematta suttuiset. Heh heh. Päinvastoin kun moni luulisi, niin ne myös ovat todella pehmeät ja miellyttävät.

Meillä käytetään parivuoteen peittoa, joka on kooltaan 220x240cm eli tuplapeitto ja tuplapeitoille löytyykin rajallisempi määrä pussilakanoita ja hintakin on tyyriimpi. Parivuoteen peitto tuo myös omat haasteensa, nimittäin niiden pussilakanoissa pysyy huonosti peitto sisällä ja sitä saakin olla jatkuvasti oikomassa. Useimmiten se karkaa sisuksistaan jo yhdessä yössä.

Olen ehtinyt vuoden aikana sijoittamaan kolmen eri valmistajan pellavalakanoihin ja jokaisessa on eronsa, plussansa ja miinuksensa. Päätinkin koota ne yhteen postaukseen, jos joku harkitsee pellavalakanoiden hankkimista.

Anno pellavalakanat

Ensimmäisenä hankin Annon vaaleanharmaat pellavalakanat tyynyliinoineen. Vahtasin -40% alennuskoodia Kodin1 verkkokauppaan ennen kuin raaskin sijoittaa pellavalakanoihin. Ihastuin niihin samantien ja näiden ansiosta olenkin rakastunut palavasti pellavalakanoihin. Lakanat ovat pysyneet hyvänä monista nukuituista öistä ja pesukerroista huolimatta. Muutaman miinuksen kuitenkin joudun lakanoille antamaan, nimittäin niistä puuttuu suuaukosta napit, joilla peiton saisi pidettyä kurissa ja kangas on ohuempaa kuin muilla valmistajilla ja aavistuksen halvan tuntuista. Lisäksi ne on ommeltu kahdesta osasta ja puolessa välissä peittoa menee sauma. Tämä tosin on vain ulkonäköhaitta, mikä tosin sekin on todella minimaalinen sellainen.

anno_pellavalakanat.jpg

koti-7.jpg

koti-9.jpg

+ kevyen kankaan vuoksi peitto pysyy sisällä ilman nappejakin
+ harmaan sävy on kaunis hieman siniseen taittava

– se ohut kangas saa aikaiseksi halvan tunteen
– no ne napit puuttuu
– sauma keskellä peittoa

Finlayson pellavalakanat

Seuraavaksi hankin jo hieman arvokkaammat pellavalakanat, tosin nekin -30% alennuksella. Tilasin nimittäin syksyllä (klik) Finlaysonin tummanharmaat pellavalakanat tyynyineen. Ne vaikuttivat jo heti kättelyssä laadukkailta ja sitä ovatkin, kangas on paksua ja jämäkkää, eikä siitä näy esimerkiksi tyynyn kuvioinnit tai kellertävyys läpi. Mutta myös Finlaysonin pellavalakanoista puuttuu napit suuaukosta ja johtuuko sitten hieman liukkaamasta kankaasta kuin Annon, ei peitto pysy _ollenkaan_ sisällä ja sitä saa olla joka päivä korjailemassa.

finlayson-7.jpg

uusiyopoyta-5.jpg

makuuhuone-2.jpg

04082015-1.jpg

+ harmaan sävy on todella kaunis
+ kangas on paksua ja laadukkaan tuntuista

– napit puuttuu
– peitto ei pysy sisällä ollenkaan

H&M Home pellavalakanat

Viimeisimpänä sijoitin H&M Homen ihaniin tummansinisiin pellavalakanoihin ja niiden sävy on aivan uskomattoman kaunis. Myös nämä tuli hankittua -25% alennuksella. H&M:n pellavalakanat ovat ainoat laatuaan, joista löytyy napit suuaukosta ja se onkin iso plussa niille. Nappien vuoksi on kuitenkin näköjään täytynyt jostain säästää, nimittäin H&M Homen pellavalakanoista puuttuu yläkulmista reiät, jotka helpottavat lakanadoiden laittoa… Monen vuoden kokemus lakanoiden vaihdosta ei kuitenkaan saa meikäläistä tuosta lannistumaan, vaan olen konstit sillekin keksinyt!

makuuhuone-4.jpg

sanky-2.jpg

+ suuaukon napit
+ sinisen kaunis sävy
+ sopivan paksu ja pehmeä kangas

– kulmista puuttuu reiät, mikä helpottaisi lakanoiden vaihtoa

Seuraavaksi houkuttelisi hankkia valkoiset tai H&M:n mintun väriset pellavalakanat kun päästään kevättä kohti. 🙂

Onko teillä kokemuksia pellavalakanoista ja mitä itse suositte?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *