Pitääkö kaiken olla designia?

sisustus-10.jpg

Ensikin iso kiitos kaikille lukijoille, jotka uskaltauduitte lähestymään kertomalla omista kokemuksista paniikkihäiriöstä. Ja kiitos myös kaikille tsempeistä, tarvitsin niitä todella. Tuntui niin hyvältä sanoa nuo asiat ääneen muillekin kun vain lähipiirilleni. Näistä päästäänkin sitten takas vähän kevyempiin aiheisiin, tuttuun ja turvalliseen sisustushömppään. 🙂

Seinäkellopostaus (klik) herätti tunteita, että tarvitseeko kaiken tosiaan olla designia? Omasta mielestäni ei missään nimessä ja suoraan sanottuna en välitä sellaisesta sisustuksesta, missä kaikki on designia. Se ei näytä enää hyvältä. Kaikista paras on, kun on osattu yhdistää huomaamattomasti “ikeaa” ja designia. Mielestäni se on taito pystyä yhdistämään edullista ja kalliimpaa. Meilläkin kuulen usein “Ai onko toi Ikeasta? En olisi ikinä uskonut”. No niimpä.

Meidän kodista löytyy sopivassa määrin sekä “ikeaa” että designia. Tai mikä oikeastaan edes määritellään designiksi? Itselleni designin määrittelee ehdottomasti hinta. Sen jälkeen laatu ja kestävyys. Onko esimerkiksi kaikki tuotteet mitä mm. Scandinavian Design Center ja Finnish Design shop myy, niin designia? Ei omasta mielestäni, vaikka ne ulkonäöllisesti ehkä huokuvat designia. Sieltä löytyy edullisiakin merkkejä, kuten House Doctor jota meidänkin kodista löytyy, enkä mitenkään koe sen olevan designia.

Ensimmäinen designhankintani (ja sekin täysin ummikkona, tietämättä että kyseessä on design, vai onko sittenkään?) oli Muuton Unfold -kattovalaisin Eliksen huoneeseen. Sen jälkeen ihastuin String Systemsiin ja hankin meille sitä. Näiden myötä olen enemmän ollut kiinnostunut designista, mutta en hanki mitään meille vain koska se on designia.

Viimeisin hankintani, jonka designmääritelmää olen miettinyt enemmänkin, on Hakolan Cosy sohva. Se ei todellakaan ollut sohvaksi kallis, vaan kilpaili pikemminkin Ikean ja vastaavien huonekaluliikkeiden hintojen kanssa. Mutta se on kuitenkin suomalaista käsityötä, todella laadukas ja ulkonäöltään se voisi hyvinkin olla designia, onhan Hakola sekoittanut sisustusbloggaajien päät. 🙂 Ja kaiken kukkuraksi sitä myy Kodin1, joka ei todellakaan ole mikään designin jälleenmyyjä. Joku viisaampi voisi tähänkin tietää vastauksen.

Meiltä löytyy olohuoneesta yhtä paljon designia kuin “ikeaakin” ja ne sulautuvat todella hyvin yhteen. Sieltä löytyy String Systemsin kirjahylly, Ikean tarjoiluvaunu, keinutuoli, seinävalaisin ja tv-taso, Hakolan sohva, Hayn kaksi sivupöytää, Linie Designin villamatto, Clas Ohlsonin kattovalaisimet ja Ellokselta hankittu lattiavalaisin.

Keittiössä ja ruokailutilassa ainoat designtuotteet on Hayn pukkijalat ja sen lisäksi mainitsemisen arvoinen House Doctorin kattovalaisin.

Meidän makuuhuoneesta ei löydy yhtikäs mitään designia, hehheh. Pelkkää Ikeaa ja tuunattua. Eliksen huoneesta löytyy jo aikaisemmin mainittu Muuton Unfold -kattovalaisin sekä Muuramen Jolla-sänky, joka sekin 20 vuotta vanha.

Viimeisimmät ehkä IHAN OIKEAT designhankinnat ovat Artekin kaksi käsikranaatti-kattovalaisinta eteiskäytävään ja niistä pitäisikin kirjoitella ihan omaa postausta. Koko juttu on aika huvittava.

Niin ja löytyy meiltä tätä nykyä kaksi Hayn About a Chair -tuolia, toinen yläkerrasta ja toinen milloin mistäkin.

Mitäs te tuumaatte designista, mikä määritellään designiksi ja uppooko paremmin designin ja “ikean” yhdistely vai pitääkö tosiaan kaiken olla designia?

sisustus-4.jpg

kotikuvat-5.jpg

sisustus-16.jpg

kotikuvia-5.jpg

kotikuvat-16.jpg

kotikuvat-6.jpg

kotikuvat-12.jpg

kotikuvat-11.jpg

makuuhuone-9.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *