Superhelppo tuorepuuro

tuorepuuro-9.jpg

Olen tunnetusti tällainen perästälaahaaja ja niin myös tässä jo hitiksi nousseessa tuorepuurossakin. Muistan kerran tehneeni sellaisen huonolla menestyksellä, yritin ehkä liikaa sovittaa siihen eri makuja ja epäonnistuin totaalisesti. Tuorepuurosta jäi kirjaimellisesti paska maku suuhun enkä vaivautunut enää yrittämään.

Kunnes mieheni kaipasi vaihtelua aamupaloihinsa ja kaivoin hänelle mahdollisimman iisit ohjeet sellaisen tekoon. Miehethän tunnetusti ei pysty kovin monimutkaisiin suorituksiin. 😉 Löysin mainion yleispätevän ohjeen, jossa kaikki rakentuu sen ympärille, että ensin laitetaan 1 dl kaurahiutaleita, 1 dl jogurttia, 1 dl nestettä. Loput härpäkkeet mielen mukaan. Sovelsimme tätä mieheni maun mukaan ja siitä tuli erinomainen seuraavanlaisella kokoonpanolla:

– 1 dl kaurahiutaleita
– 1 dl kaurajugurtti
– 1 dl mantelimaito
– 1 rkl 24h valon paahdettu rouhittu pellava + mustikka
– 30 g vaniljan makuista proteiinijauhetta
– 0,5 dl veteen turvotettuja chia siemeniä
– puolikas banaani
– ripotellen kaakaonibsejä

Sen enempää ottamatta kantaa tämän terveydellisiin vaikutuksiin, on tämä ihan mainio aamupala, joka vakiinnutti heti asemansa meidän aamupalana. Itselläni on tehnyt tiukkaa jopa tuon määrän syöminen ja yritin jo vähän pienentääkin määrää, mutta silti sitä jäi muutama lusikallinen purkin pohjalle. Toisaalta olen ollut itse niin huono aamupalan mussuttaja, että pikkuhiljaa rupeaa varmasti menemään koko annos. Tästä aamupalasta saa kuitenkin varmasti riittävästi proteiinia, kuitua, hiilareita, rasvoja, vitamiineja ja omega-3 rasvahappoja.

24h Valon paahdettu rouhittu pellava + mustikkatuote sisältää yhdessä ruokalusikallisessa tarvittavan määrän päivän omega-3 tarpeesta. Omega-3 rasvahappoja saa myös chia siemenistä, joista saa myös ällistyttävät määrät kaikkea muuta tarpeellista, kuten C-vitamiinia, kalsiumia, proteiinia, rautaa, antioksidantteja ja fosforia. En edes tiedä mitä kaikilla noilla ihmiskeho tekee, mutta varmasti tärkeitä juttuja. 😉

Jos mantelimaito ei uppoa, voi sen korvata esimerkiksi kookosmaidolla, tavallisella maidolla tai vaikka vedellä. Kaurajugurtin voi korvata millä tahansa jugurtilla ja tällä hetkellä meiltäkin löytyy jääkaapista soijajugurttia. Kaurajugurtti maistuu kuitenkin itselleni paremmin. Myös turkkilainen jugurtti toimi mainiosti, on kokeiltu.

tuorepuuro.jpg

tuorepuuro-5.jpg

tuorepuuro-12.jpg

tuorepuuro-8.jpg

tuorepuuro-7.jpg

tuorepuuro-10.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *