Raakasuklaa

raakasuklaa-2.jpg

En voi varmaan tarpeeksi paljon hehkuttaa tätä raakasuklaata, jonka reseptin aikoinaan bongasin ihanan Saara Sarvaksen blogista. Olen harmitellut monesti Saaran lopettamista bloggaajana ja salaa toivonut, että hän vielä palaisi kirjoittamaan mahtavia juttujaan. No sitä odotellessa…

Jaoin blogissani viimeksi idean omatekemästä raakasuklaan aloituspakkauksesta lahjana. Se sisälsi käsinkirjoitetun reseptin sekä tarvittavat raaka-aineet. Kyseinen lahja meni siskolleni ja se taisi olla hyvin mieluisa, sillä raakasuklaata on huhupuheiden mukaan valmistettu jo useammankin kerran.

Tältä ne suklaat sitten näyttävät ja ne on NII-IN herkullisia. Näille ei vedä vertoja mitkään valmiit raakasuklaapakkaukset, joiden avulla voit tehdä itse raakasuklaata saati kaupan valmiit raakasuklaapatukat. Hyh roskiin sellaiset. Suklaan kruunaa ehdottomasti nuo pop amarantit, jotka tuovat siihen sellaisen crispymäisen koostumuksen. Ilman Saaraa en varmasti edes tietäisi näiden olemassaolosta.

Jos siis et vielä tähän mennessä ole näitä kokeillut, niin nyt viimeistään kehoitan kokeilemaan! Aikaa valmistukseen menee n. 15 minuuttia, jonka jälkeen riittää puolisen tuntia pakastimessa ja herkuttelubileet voi alkaa!

Tarvitset vain

– 1 dl kaakaovoita
– 3/4 dl raakakaakaojauhetta
– 3/4 dl kookosöljyä
– 1 dl mulperinmarjoja
– 1-2 rkl hunajaa tai agavesiirappia riippuen kuinka makeaa haluat siitä
– 1/2 tl suolaa
(- 1 rkl toco- tai lucumajauhetta)
– 1 dl pop amaranttia

Ja jep, resepti on taas muokkautunut viime kerrasta. Se taitaa vähän muuttua joka kerta kun teen raakasuklaata. Vain oikeastaan kaakaovoin ja raakakaakaojauheen oikealla suhteella on merkitystä, loput on vain makukysymyksiä. Olen viime aikoina lisännyt sinne joko toco- tai lucumajauhetta tuomaan hieman kermaisuutta ja makeutta. Tämän myötä hunajaa tai mulperinmarjojen määrää voi hieman vähentää.

Ensin tosiaan kaakaovoi sulatetaan vesihauteessa, sen jälkeen lisätään raakakaakaojauhe ja muut tilpehöörit. Mulperinmarjat tulee blendata ennen lisäämistä joukkoon, mutta muut sellaisenaan vaan.

Nämä kuvat ovat viime sunnuntailta kun meillä oli ihanien lumotyttöjen kanssa treffit rentouttavien poreiden äärellä isossa Jacuzzi poreammeessa. Tapasimme nyyttärimeiningillä ja minä päätin loihtia paikalle näitä raakasuklaita. Tässä siis resepti myös kaikille lumoaville bloggaajakollegoilleni, jotka näihin ihastui sunnuntaina. 😉

Sen verran täytyy vielä huomiota tehdä, että tein viime sunnuntaina nämä raakasuklaat ensimmäistä kertaa tällaisiin suklaamuotteihin ja tykkään kyllä enemmän kun tämä suklaa on sellaisessa ohuessa levymäisessä muodossa. Aikaisemmin olen siis kaatanut suklaamassan vain johonkin laakeaan astiaan, joka kestää pakastusta ja sitten käsin lohkonut sen pieniksi paloiksi. Suosittelen siis suklaalevyn tekoa suklaakonvehtien sijaan.

raakasuklaa-4.jpg

raakasuklaa-3.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *