Hyväksyntää

keittio-3.jpg
Olen yrittänyt hyväksyä keittiömme sellaisena kun se on. Halu remontoida se kokonaan on aivan valtava, mutta raha kun ei kasva puussa, on vain odotettava. Siihen kun lisätään vielä mahdottoman huono kyky säästää, on odotettava vielä kauemmin. 
Keittiö ei ole missään nimessä toivoton, eikä näitä kuvia katsomalla edes ruma vaan oikein miellyttävä. Mutta näistä kuvista on rajattu pois pähkinäpuun väriset sokkelit ja runko. Kamalan kirjava graniittitasokaan ei satu silmiin näissä kuvissa. Ja nimenomaan kuvien kautta olenkin yrittänyt hyväksyä keittiömme sellaisena kun se on.
Ihastelen aina kateellisena keittiökuvia, joissa työtasolta löytyy vain kahvinkeitin. Se ei kuitenkaan ole todellisuutta, ainakaan meillä, vaan työpöydältä löytyy lisäksi miljoona muutakin asiaa kuten leivänpaahdin, tällä hetkellä mehulinko, mikro ja kasa tiskejä. Olen yrittänyt miljoonat kerrat raivata työtasoa turhuuksista, mutta jos piilotan esimerkiksi mehulingon kaappiin, niin sinne se myös jää. Leipälaatikon sen sijaan tajusin piilottaa kaappiin, kun siellä on meillä tällä hetkellä melko tyhjää.

Rahapussia kasvattaessa on hyvää aikaa miettiä tulevan keittiön käytännöllisyyttä ja nyt tuntuu ainakin siltä, että sellaista kaappitilaa tarvitaan, jonne saa kaikki keittiön pienkoneet helposti piilotettua ja otettua esiin tarvittaessa. Lisäksi kaipaan työtasoa ilman yläkaappeja. Esimerkiksi meidän tehosekoitin on niin korkea, että on lähes mahdotonta käyttää sitä työtason päällä, kun yläkaapit tulevat jo vastaan. Meidän keittiö on nyt U-mallinen, kun jääkaappi ja pakastin ovat omalla seinällään, mutta tulevaisuudessa haluaisin meidän keittiön olevan L-mallinen ja työtaso saisi jatkua ikkunaseinään saakka. Jääkaappi ja pakastin siirtyisivät pois nykyiseltä paikaltaan ja puhkaisisin pienen matkan seinää niiden takaa, jotta saadaan olohuoneen ja keittiön väliin lisää avaruutta. Näin saataisiin myös ruokapöytä keskelle ikkunaa, tällä hetkellä se ei nimittäin ole, sillä muuten keittiöön ei mahtuisi kävellä.

Olen miettinyt keittiöön pientä freesausta vaihtamalla sokkelit valkoisiksi ja maalaamalla keittiön lattiakaakelit saumoineen vaaleammiksi. Näillä muutoksilla pystyisin ehkä vielä muutaman vuoden hillitä itseäni.
keittio-2.jpg

keittio-9.jpg

keittio-12.jpg

keittio-16.jpg

keittio-14.jpg

keittio-6.jpg
Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *