Pyöräilyretki Ahvenanmaalle ja vinkki helposta rahasta!

59479138.jpg

Bastö Hotel & Stugby (kuva lainattu Booking.com).

Kuten olen jo aiemmin maininnut, olemme suunnitelleet pyöräilyretkeä Ahvenanmaalle. Olin itse perheeni kanssa alakouluikäisenä pyöräilemässä Ahvenanmaalla ja muistot siitä ovat hyvät. Pyöräilimme neljän päivän aikana Ahvenanmaan ympäri, yöpyen yhden yön teltassa ja kaksi yötä leirintäaluemökeissä. Samanlainen reissu olisi siis nytkin tiedossa.

Lähdemme ensin Espoosta junalla klo. 5.25 suoraan Turun Satamaan, josta nousemme Viking Linen laivaan kohti Maarianhaminaa. Laiva on perillä klo 14.10, joten siitä on vielä mainiosti aikaa pyöräillä ensimmäiseen määränpäähän. Lähdemme pyöräilemään pohjoista kohti, yöpyen ensimmäisen yön Bastö Hotellissa, joka sijaitsee likimain keskellä Ahvenanmaata.

5273144.jpg

HavsVidden Hotel (kuva lainattu Booking.com).

Siitä jatkamme seuraavana päivänä vielä pohjoisempaan, aivan pohjoisrannikolle saakka. Siellä meitä odottaa melko hulppean oloinen Hotelli Havsvidden.

Kolmantena päivänä lähdemme laskeutumaan takaisin alas, länsirannikkoa pitkin, kohti Eckeröä. Tässä kohtaa joudumme turvautumaan myös polkupyörälauttaan, joka lähtee Getan Hällöstä Skarpnåtöön. Polkupyörälautta M/S Silvana kuljettaa kerralla noin 50 matkustajaa pyörineen tai ilman ja lauttamatka kestää 25 minuuttia. Lautta kulkee edestakaisin vain kerran päivässä ja lähtee Hällöstä klo 11.30. Olen katsonut Google Mapsista jo etukäteen pyöräilymatkan kestävän hotellilta satamaan n. yhden tunnin, joten aivan kukonlaulun aikaan ei meidän vielä tarvitse lähteä pyöräilemään, mutta hyvä siihenkin on varata extra-aikaa. Skarpnåtöstä matka jatkuu ja perillä meitä odottaa Hotelli Eckerö.

4858596.jpg

Eckerö Hotell & Restaurang (kuva lainattu Booking.com).

Viimeisenä päivänä pyöräilemme takaisin Maarianhaminaan ja sieltä meille lähtee klo 22.55 Viking Linen laiva takaisin suoraan Helsinkiin. Yövymme vielä viimeisen yön laivalla ja aamulla saavumme Suomeen klo 9.10.

Reissun suunnittelu vaati hieman kärsivällisyyttä, sillä olin aluksi aivan pihalla mistä pitäisi lähteä liikenteeseen. Tutkin karttoja ja tutustuin nähtävyyksiin ja siitä sitten alkoi pikkuhiljaa muodostumaan reittikin. Lopullisen reitin sinetöi hotellivalinnat. Hotellit varasin kaikki Booking.comista ja täytyy kyllä sanoa, että ihan mainio sivusto. Sain ladata heidän mobiilisovelluksen puhelimeen ja kirjautumalla sisään, näen heti kaikki varaukseni kätevästi. Myös edullisimmat hinnat löytyivät Booking.comista, joten siitä lisäpisteitä. Kaikki majoitukset sisältävät aamiaisen, joten siitä ei tarvitse huolehtia.

Edullisten hintojen ja mainion appin lisäksi Booking.com kuuluu osaksi Bonuswaytä eli entistä Ostohyvitystä, joten rahaa kilahtaa tilille, kun reissu on saatu päätökseen. Jos Bonusway tai entisellä nimellä kulkenut Ostohyvitys ei ole tuttu yritys, niin suosittelen tutustumaan! Itse olen ollut jo useamman vuoden ajan Ostohyvityksen rekisteröitynyt käyttäjä ja uskokaa tai älkää, olen tilittänyt sieltä rahaa jo 146,07 euroa!!! Ja kaikki vain ylimääräistä rahaa omasta ostokäyttäytymisestäni. Shoppailu siis kannattaa. 😉 Bonuksia kerryttäviä verkkokauppoja on yli 800 ja sieltä löytyy monta omaakin lempikauppaa ja lisäksi mm. Google Chromen selaimeen on ladattavissa lisäosa, joka aina muistuttaa Bonuswaystä tullessasi verkkokauppaan, joka kuuluu mukaan järjestelmään. Bonuswayn käyttäjäksi pääset helposti rekisteröitymään blogini oikeasta sivupalkista löytyvästä bannerista!

bonusway.jpg

Screenshot omasta tilistäni (klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi).

Vanhana excel-muijana tein tästäkin reissusta selkeän excelin, jolla sain selkeytettyä homman itsellekin. Nyt on tarkat hinnat, kellonajat siirtymisille ja muut nippelitiedot ylhäällä. Yhteenlaskettuna majoitukset, laivamatkat, junamatka ja lauttamatka, tulee hommalle hintaa 575,4 euroa. Tämän lisäksi käyttörahaa täytyy tietysti ottaa mukaan.

Pyöräretken meinaamme taittaa niin, että Elis kulkee istuimessa minun kanssani ja miehelleni tulee pyörän perään lastenkuljetuskärry, jossa kuljetamme tavarat. Tarvittaessa voimme sitten Eliksenkin sinne istuttaa. Mukaan otamme vaihtovaatteita, petivaatteet, pyyhkeet ja hygieniatarvikkeet. Niillä voisi kuvitella pärjäävänsä?

Reissua ennen pitäisi käydä ottamassa punkkirokotteet tai niin ainakin suositellaan. Kokemuksia tästäkin kuulen mielelläni?

Enää olisi pähkäiltävänä mahdolliset nähtävyydet ja muut tutustumisen arvoiset paikat, sillä suinkaan emme vain joudu pyöräilemään siellä hikihatussa joka päivä, vaan aikaa riittää reippaasti myös nähtävyyksille. Sainkin jo vinkkiä mm. Taffelin tehtaasta, joka on jälleen avattu. Lisäksi Eckeröstä löytyy lapsiperheille kiva Smart Park, josta pitäisi löytyä jos jonkinlaista aktiviteettia. Ahvenanmaalta löytyy myös upea Kastelholman linna, joka sijaitsee aivan Taffelin tehtaan läheisyydessä ja linnat ovat aina jotenkin todella kiehtovia nähtävyyksiä. Getavuoret kiinnostavat taas luonnosta kiinnostunutta miestäni ja siellä olisi tarkoitus myös käydä ihastelemassa. Vuoren huipulta löytyy näkötorni ja ravintola, joten siellä saa varmasti ajan kulumaan.

Kuulen mielelläni, jos teillä on omia kokemuksia Ahvenanmaalta joko pyöräillen tai muuten vaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *