Kohti kaunista hymyä

uusihymy-6.jpg

Yhteistyössä Ebeling Hammaslääkärit

Istahdin reilu kuukausi sitten jännittyneenä tuolille, joka pelottaa meitä kaikkia joskus, nimittäin hammaslääkärin tuolille. Tällä kertaa kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään tavallinen tarkastuskäynti suuhygienistillä, vaan vihdoinkin voin sanoa pitkäaikaisen haaveeni toteutuneen.

Nimittäin tasan kymmenen vuotta sitten katkesi toinen etuhampaistani baarin tanssilattialla, kun minut tönäistiin kumoon. Seuraavana aamuna hammas korjattiin kunnallisessa päivystyksessä ja tähän päivään saakka olen elänyt tuon ei ainoastaan väärän sävyisen vaan myös eri pituisen ja mallisen toisen etuhampaan kanssa. Olin ennen todella hymyilevä ja naurava ja toki olen sitä edelleenkin, mutta etenkin valokuvissa huomaan pitäväni suuni tiukasti supussa, koska hymyni ei ole ollut kaunis enää tuon tapaturman jälkeen.

Kymmenen vuotta on pitkä aika ja niin pinnalliselta kun se kuulostaakin, niin kyllä se on syönyt itsetuntoa. Puhuin aikaisemmin ikäkriisistä ja tämä hampaan korjaus on osa postaussarjaa, jota lupailin teille. Aloitin tämän hammasprojektin googlettamalla esteettisiä hammashoitoja tekeviä yrityksiä. Taas voidaan todeta netin olevan pullollaan yrityksiä ja itselleni yleensä tässä kohtaa yrityksen kotisivut toimivat erinomaisena käyntikorttina.

Kiinnitin heti huomiota Ebeling Hammaslääkärit nimiseen yritykseen, heillä oli nimittäin laadukkaat ja informatiiviset sivut ja löysin paljon hyviä kokemuksia heistä. Heidän otteensa hampaiden hoitoon on nuorekas ja trendikäs tarjoten samalla laatua ja yksilöllistä palvelua. Olen huomannut itse viime vuosina alkavani kiinnittää entistä enemmän huomiota omiin hampaisiini ja mielestäni jokaisen meistä tulisi muistaa hoitaa niitä hyvin. Hampaista huolta pitäminen taitaa useimmille meistä olla vähän sellainen asia, että niiden hyvinvointia alkaa arvostamaan vasta iän myötä.

Otin heihin yhteyttä sähköpostitse, johon olin liittänyt mukaan kuvat hampaistani. Pyysin arviota mitä hampaille kannattaa tehdä, jonka jälkeen varasin ajan ensin tarkastuskäynnille. Samantien astuessani sisään Sakari Ebelingin vastaanotolle, huokui hänestä ammattitaito ja kiinnostus omaa alaansa kohtaan. Kaukana oli kunnallisen hammashoidon liukuhihnamaisuus, vaan hän tuntui olevan aidosti kiinnostunut juuri Minun hampaideni hyvinvoinnista. Halusin myös valkaista hampaat etuhampaan korjauksen yhteydessä ja Sakari suositteli tekemään sen ennen hampaan korjausta, jolloin saadaan myös uudesta hampaasta saman sävyinen.

Enkä voi riittävästi hehkuttaa koko henkilökunnan iloista ja positiivista palveluhenkistä olemusta vastaanotolla. En voi kieltää jännittäneeni hieman itsekin hammaslääkärille tuloa, mutta jo palvelutiskillä kaikki turha pelko karisi pois. Voin siis enemmän kuin ilolla suositella paikkaa kaikille.

Olen myös kärsinyt jo monta vuotta leukasärystä, joka on heijastunut korvakipuna ja syytä tähän ei ole löytynyt. Olen vieraillut jopa leukakirurgin vastaanotolla, turhaan. Sakari kokeili heti ensimmäisenä leukojani ja havaitsi toisen lonksuvan avaessani suun. Hän veikkasi heti syyksi yöllistä narskuttamista ja kovaa purentaa ja pian hampaiden pintojen tarkastelun jälkeen syy oli selvä. Miten ihmeessä kunnallisessa hammashoidossa tätä ei ole huomattu? Sakari ehdottikin yörautoja, jotka estävät pureskelua ja narskuttamista ja rentouttaa leukoja yön ajaksi.

Otimme röntgenkuvat, joista kävi heti ilmi kaksi reikää hampaissani, jotka tulisi paikata hammaskiven poiston lisäksi ennen hampaiden valkaisua. Ikeneni olivat hieman tulehtuneet ja yksi viisurikin ilmoitti tulostaan. Jouduimme varaamaan yhteensä neljä käyntiä lisää saadakseni vihdoin uuden etuhampaan. Kaikessa hiljaisuudessa homma on tässä syksyn aikana edennyt jo niin pitkälle, että viime viikolla sain vihdoin uuden hampaan ja olen nyt muutaman päivän saanut totutella uuteen hymyyni. Ebeling Hammaslääkärien slogan “Hymysi on käyntikorttimme” on todella osuva ja todellisuudessa se on myös meidän jokaisen oma käyntikortti. Kyllä siinä meinasi itku tulla onnesta kun sain ensimmäisen kerran peilin käteeni. 

Saatte myöhemmin tällä viikolla vielä nähdä ennen ja jälkeen kuvia ja suosittelen pysymään kuulolla, sillä tiedossa on myös teille lukijoille jotain ihan huikeeta! 😉

kuva1.jpg

2 kommenttia “Kohti kaunista hymyä

    1. En osaa ihan tarkkaa summaa sanoa, koska tämä toimenpide vaati useamman käynnin enkä ole laskenut summia yhteen, mutta olisikohan noin 800 euroa hampaiden valkaisuineen ja reikien paikkauksineen lähempänä totuutta. Heidän kotisivuiltaan löytyy selkeä hinnasto ja toimenpiteistä saa kelakorvauksen. 🙂 Suosittelen, koska tämä lopputulos on lisännyt itsevarmuuttani aivan kamalasti!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *