DIY-talosänky lapselle

Pitkän harkinnan jälkeen tuli meillekin jo tovin somessa ihastuttanut talosänky. Mutta koska tykkään paljon puuhastella itse, päätin tässä kohtaa säästää pitkän pennin ja tehdä sängyn itse. Näin yksinhuoltajana kun ei tuota rahaa säästy sukan varteen ihan hirveästi, oli ihan suotavaakin tehdä sänky itse, koska rahaa sängyn runkoon meni vain n. 30 euroa.

Suunnittelin sängyn rungon koneella miettien mittasuhteet sopiviksi, tein tarkat mitat, myös jiiriin sahattaville kattopuille ja suuntasin mittojeni kanssa rautakauppaan. Olin jo etukäteen katsonut netistä sopivan puutavaran ja siskoni mies tuli mukaani käyttämään sirkkeliä. Saatiin heti rautakaupassa jo sahattua kaikki puuosat oikeaan mittaan ja kattopuut siskoni mies sahasi vielä jiiriin.

Kotona sitten vain hioin puut, ruuvasin osat yhteen ja sänky oli valmis. Vielä pitäisi päättää minkä väriseksi tuon sängyn maalaan, mutta taidan kääntyä mustan suuntaan. Sellainen mattamusta voisi olla aika komea.

Tämän sängyn mitat ovat 70 cm leveys ja 160 cm pituus.

Mitä mieltä olette sängystä, minkä väriseksi te maalaisitte sen?

12 kommenttia “DIY-talosänky lapselle

    1. Kiitos 🙂 Mäkin tykkään siitä tollasenaan, mutta kun tietää ettei se pysy tuollaisena vaan alkaa äkkiä kellastumaan. Been there done that. 😀 Musta taitaa olla aika hyvä vaihtoehto, ainakin erottuu kivasti tuo muoto. 🙂

  1. Minulla on vähän huono maku. Mutta on kysymys lastenhuoneesta. Minun mielestäni juuri värejä sinne mahtuu. Maalaisin vihreäksi. Tai jos haluaa yhtenäisen värimaailman, maalaa keltaiseksi.

    1. Saa minunkin mielestä lastenhuoneessa olla värejä ja meillä onkin. Toisessa kulmassa on keltainen kirjahylly/koulupöytä ja tietysti leluilla sinne tulee jatkuvasti väriä kun tavarat ei ole järjestyksessä. 😀 Keltaista sänkyä mietin itsekin ensin, mutta mietin sitten että onko se liikaa.

  2. Hieno noinkin, mutta se mattamusta voisi tosiaan olla melkoisen tyylikäs! 🙂 Ihana.

    1. Joo mattamusta on kyllä aika turvallinen ja tyylikäs valinta. 🙂 Meillä oli vielä koulussa juuri päivän mittainen luento väreistä ja pinnoista ja olen entistä varmempi että mustaksi tuon maalaan!

    1. Kiitos. 🙂 Se on ollut mielessä kyllä, mutta kun tietää miten ajan saatossa tuo puu kellastuu niin taidan silti kääntyä maalaamisen puoleen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *