Kakkupajalla lapsen ehdoilla

Olen seurannut Kakkumuijaa eli Mona Tähtistä sosiaalisessa mediassa alusta saakka ja hänen upeita luomuksiaan. Paremmin hänet tunnetaan varmaan Say it with a cake! -nimellä, jolla hän tekee tilauskakkuja, järjestää kakkupajoja ja on hän yhden kirjankin ehtinyt julkaista. Hänen kakut ovat aina gluteenittomia ja ne on kuin taideteoksia.

Huomasin muutama kuukausi sitten hänen Facebook-sivullaan ilmoituksen Kakkupajasta lapsilta isille, vaareille ja papoille ja päätin heti, että osallistumme Eliksen kanssa sinne. Halusin yllättää Eliksen kanssa hänen isänsä isänpäiväkakulla. No yllätys ei nyt ihan mennyt nappiin, sillä sainkin tietää viikkoa aikaisemmin Eliksen isän olevan ulkomailla lomalla isänpäivänä. Kakkupaja oli kuitenkin jo maksettu, joten päätin mennä sinne silti.

Yllätyin miten innoissaan Elis oli kakun koristelusta. Saimme jokainen valmiit 12-16 hengen kakut, joita lapset pääsivät koristelemaan elintarvikemaaleilla, riisipaperilla, karkeilla ja glitterillä. Elis maalasi ensin riisipaperille itsensä ja isänsä luistelemassa ja toiselle riisipaperille itsensä äidin kanssa luistelemassa. Liimasimme kreemillä muotoonleikatut riisipaperit kakun kylkeen ja lopuksi Elis koristeli kakun valitsemillaan karkeilla. Hän teki todella tarkkaa työtä ja huvituin huomatessani, että hän esimerkiksi laittoi hopeiset nonparellit järjestelmällisesti kakun päälle. Äitin poika. <3

Kakku itseasiassa odottelee vieläkin jääkaapissa syömistä, koska emme raaskineet korkata sitä ilman Eliksen isää. Toivottavasti se maistuu vielä huomenna tiistainakin, kun Elis pääsee vihdoin isänsä luokse.

Mitäs tykkäätte Eliksen taidonnäytteestä?

 

9 kommenttia “Kakkupajalla lapsen ehdoilla

  1. Aivan huikea juttu ja mitä upein kakku ? Sulla on kyllä niin ihana poika ja kivoja juttuja puuhaatte yhdessä ❤Pojan ilmeistä ei tarvitse arvailla tykkäsikö ?

  2. Varmasti ihanaa ja kehittävää ottaa Elis mukaan leivontapuuhiin. Tuo riisipaperin käyttö on hyvä idea. Olen käyttänyt niitä vain kuumassa vedessä kostuttaen ja tumpeloiden vietnamilaisiin kevätrulliin. Elis on niin pätevän ja keskittyneen näköinen hienoissa kuvissasi.

    1. Joo sanoinkin Elikselle että täytyy leipoa enemmän yhdessä myös ihan kotona. 🙂 Kiitos paljon ihanasta kommentistasi. <3

    1. Kiitos. <3 Oli kyllä ihana idea ja toteutuskin onnistunut kun oli jaettu sopivan pieniin ryhmiin tuo. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *