Tulevan kodin keittiösuunnitelmat

Puustelli sisustussuunnittelu keittiö

Tällä viikolla alkoi tulevan kotimme valmistuminen tuntumaan enemmän todelta kuin aikaisemmin, kun löimme lopulliset keittiösuunnitelmat lukkoon ja tehtiin keittiökaupat. Päätimme lopulta ottaa keittiön Puustellilta, joka ei aluksi ollut itselleni edes vaihtoehto. Monen asian summana kuitenkin Puustelli tuntui meille parhaalta vaihtoehdolta ja olenkin lopulliseen valintaamme erittäin tyytyväinen.

On ollut hauska huomata kotiamme suunnitellessa, miten aluksi kovin suurpiirteisistä suunnitelmista pikkuhiljaa on muodostunut kokonaisuuksia, joissa pienetkin yksityiskohdat on otettu huomioon. Koko kodin suunnittelu on alkanut kuin tyhjästä taulusta, johon on ensin vedetty ääriviivat, sitten tuotu siihen väriä sinne tänne ja lopulta lisätty yksityiskohtia kuten varjostuksia.

Olen kokenut koko prosessin äärimmäisen haastavana ja stressaavana, on aivan eri asia suunnitella omaa kotia kuin tehdä sisustussuunnitelmaa asiakkaalle, jolle tuntuu olevan helpompaa rajata vaihtoehdot. Alan ammattilaisena kun tiedän mitä kaikkea markkinat tarjoaa, tuli itselleni sellainen ähky ja yltäkylläisyyden tunne, että oli vaikea aloittaa suunnittelua yhtään mistään. Pikkuhiljaa keskittyessä suunnittelemaan tila kerrallaan, sain lopulta suunniteltua keittiöstä niin meidän näköisen, että nyt en malta odottaa muuttopäivää!

Puustelli sisustussuunnittelu keittiö

Puustelli sisustussuunnittelu keittiö

Keittiömme värimaailma koostuu valkoisesta, mustasta ja tammesta. Tammi tuo mukavaa twistiä ja lämpöä muuten mustavalkoiseen keittiöön. Kodinkoneet on integroitu ja ainoa näkyvä kodinkone on kalusteuuni ja liesi. Jopa mikro tulee uunin yläpuolelle kippioven taakse piiloon. Korkean kattokorkeuden vuoksi päädyimme liesitaso/-tuuletinyhdistelmään, joista olen kuullut hyviä kokemuksia, joten odotan innolla tulevia kokkailuja.

Aamiaiskaappi kalusteen sivuun piiloon vedettävillä ovilla oli minulle koko keittiön suunnittelun prioriteetti yksi. Tasoksi valitsimme kvartsitason, vaikka alunperin olimmekin valmiita tinkimään siitä ja laittamaan täyslaminaatin. Kivitaso toistuu myös aamiaiskaapin sisällä ja upea tammirunko luo koko keittiölle arvokkuutta ja tekee siitä ylellisen näköisen. Toiveissa oli terrazzotaso, mutta ilmeni ettei se sovellu ominaisuuksiltaan parhaiten keittiöön, joten tästä jouduin tinkimään, mutta tilalle löytyi oikein kaunis kvartsitaso.

Suunnittelin pieniä yksityiskohtia tammesta keittiöömme rungon lisäksi ja esimerkiksi ikkunaseinällä tason alta tulee pilkottamaan tammi, joka ei suinkaan ole kaapiston runko, vaan täysin erillinen tammilevy rungon ja tason välissä. Tammilevystä tehdään myös vasemmalla reunalla olevaan avohyllykköön raamit ja hyllylevyt. Viimeisenä yksityiskohtana saarekkeeseen tulee takalevy tammesta, joka näkyy hauskasti ruokailutilaan ja olohuoneeseen päin.

Alla vielä muutamia luonnoksia keittiöstämme ennen käyntiämme Puustellissa eikä esimerkiksi kaikki laatikkojaot jne. pidä täysin paikkansa, mutta suurinpirtein tällainen kuvien mukainen keittiö meille on tulossa. 🙂 Mitäs tykkäätte?

Puustelli sisustussuunnittelu keittiö

Puustelli sisustussuunnittelu keittiö

Puustelli sisustussuunnittelu keittiö

Puustelli sisustussuunnittelu keittiö

Puustelli sisustussuunnittelu keittiö

Kuvat: Sliik / Tapwell / Bora /

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *