Keittiöremontin mokat

Ikea keittiöremontti

Terveiset täältä keittiöremontin loppumetreiltä! Melkein kolme viikkoa sitten alkoi meillä keittiöremontti ja niin kuin remonteista on tapana sanoa, ei tässäkään rempassa olla selvitty ongelmitta. Kohta aletaan olla maalissa, mutta ajattelin listata teille mitä kaikkia mokia meillä on rempan aikana käynyt. Kaikki mokat ovat lähinnä omiani, joka koko remonttia johdin ja vedin.

// Seinät koolattiin ja levytettiin ennen sähkömiehen käyntiä, jonka seurauksena osa jakorasioista jouduttiin kaivamaan esiin jälkikäteen, sillä niiden paikat oli unohtunut merkitä.

// Sähkömiehen visiitillä todettiin tilaamani liesituuletin vääränlaiseksi, ja ei ollut mikään ihan helppo tehtävä selvittää oikeanlaista liesituuletinta.

 // Olin unohtanut kertoa toiveesta saada yksi uusi pistorasia, jolle kaapeleiden vetäminen koolauksien ja levytysten jälkeen aiheutti kaikille harmaita hiuksia.

// Remontin aikana useaan kertaan siirrelty jää-/pakastinkaappi oli naarmuttanut keittiön lattiaa.

// Olin suunnitellut jääkaapin päälle 40 cm korkeat yläkaapit, mutta kattoon tehdyn alaslaskun jälkeen ei kattokorkeus enää näille yläkaapeille riitäkään. Sahattiin kaappeja matalammiksi ja nyt mietitään ratkaisua ovien saranoille.

// Seinien maalauksen yhteydessä huomasin yhden ylimääräisen kaapelin seinällä, vanhan keittiön peruja, joka oli saatava pois ja piilotettua, joka lisäsi työtä taas kerran.

// Välitilan pistorasian kaapeli oli tuotu seinästä ulos liian alhaalta.

// Työtason päälle tulee kaksi riippuvalaisinta ja niitä varten vedettyihin kaapeleihin ei jostain syystä tule virtaa.

Paljon sähkötöistä johtuvia mokia, joilta olisi vältytty tekemällä selkeät kirjalliset suunnitelmat, mutta kuvittelin pystyväni organisoimaan kaikkea ja ohjeistamaan riittävällä nopeudella. Kaappien kiinnitys aiheutti sydämen tykytyksiä, pelkäsin tehneeni jonkun mittavirheen, mutta siitä selviydyttiin naarmuitta.

Tämän viikonlopun aikana ollaan saatu laitettua kaikki laatikot ja tavarat paikoilleen ja keittiö on enää viimeistelyä vaille valmis! On jotenkin todella huojentunut olo ja en malta odottaa että pääsen kokkailemaan uuteen keittiöömme. 🙂

Ihanaa sunnuntaita tyypit!

3 kommenttia “Keittiöremontin mokat

  1. Tuttua, tuttua… Meillä uuden mökin vesijohdoissa kävi vähän saman tapaisia mokia kuin teillä sähkötöissä. Pesuhuoneen seinät laatoitettiin ja katto paneloitiin ja sitten huomattiin, että katon kautta olisi pitänyt vetää vesijohdot lämminvesivaraajasta suihkuun ja pesualtaaseen. No sitten ne piti laittaa pintavetoina. Onneksi oli valkoiset laatat, että valkoisella päällystetyt vesijohdot katon rajassa ei pistä silmään. Putkimiehelle harmaita hiuksia ja lisätöitä.

    1. Joo ei ole nämä remontit ihan niin yksoikoisia 😀 Monta asiaa huomioitavana ja selvät suunnitelmat pitäisi olla kaikeksta.. No tästäkin oppii ja viisastuu 🙂

  2. Lopputuloksena kuitenkin kaunis keittiö. Mokia sattuu, mutta suunnittelu on tosiaan kaiken a ja o. Sähkärin hommat on tosiaan suunniteltava huolella, että vältytään karikoilta ja saadaan kaikki johdot piiloon. Monta asiaa siis muistettavana. Onneksi kaikki meni lopulta hyvin.

    Meillä tehtiin myös keittiöremppaa, mutta päädyimme vaihtamaan vain kaapin ovet tai oikeastaan maalauttamaan vanhat. Päästiin siis aika helpolla, vaikka välillä sormi meni suuhun integroitujen ovien asennuksessa. Jos kiinnostaa, siitä on blogipostaus.
    Nautinnollisia hetkiä uudessa keittiössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *