Lomaterveiset

Viikon mittainen loma Mallorcalla on nyt takana ja oli mukava vihdoin lähteä reissuun lasten kanssa. Lensin Eliksen kanssa Mallorcalle kahdestaan mieheni lennettyä sinne tyttöjensä kanssa jo edellisenä päivänä ja jännitin lentämistä aivan kamalasti etukäteen. En ollut koskaan aikaisemmin lentänyt yksin ja tämä tavallaan vastasi sitä, vaikka Elis olikin kanssani. Lennot molempiin suuntiin meni kuitenkin todella hyvin ja voisin kuvitella itseni lentämässä yksin toistekin.

Olimme etukäteen sopineet mieheni kanssa viettävämme Mallorcalla aikaa myös erikseen, hän tyttöjensä kanssa ja minä Eliksen kanssa ja täytyy kyllä todeta, että ajatukseni yksin reissaamisesta vahvistui. Vaikka vietin Eliksen kanssa korkeintaan muutaman tunnin kahdestaan kierrellen kauppoja tai polskien altailla, tunsin oloni todella yksinäiseksi. Toivottavasti Eliksen kasvaessa isommaksi tilanne on toinen ja voimme tehdä kahdestaan reissuja.

Yllätyin positiivisesti Mallorcasta, sillä olin juuri ennen reissuun lähtöä ehtinyt lukea sen olevan brittien ja nuorison suosima bilepaikka. Meidän hotelli sijaitsi noin 15 minuutin ajomatkan päässä Mallorcan pääkaupungista Palmasta, Palmanovassa, ja se oli mukavan rauhallinen alue. Vain muutaman korttelin päässä alkoi alue nimeltä Magaluf ja meno tuntui muuttuvan täysin sinnepäin kävellessä – diskovalot vilkkuivat, oli strippibaareja ja äänekkäitä brittiläisiä humalapäissään.

Yhtenä päivänä teimme road tripin koko Mallorcan saaren ympäri, joka osoittautui todella huonoksi ideaksi lasten kanssa. Olin etukäteen merkannut paikat joissa pysähdytään, tutkinut Tripadvisorista suosittuja nähtävyyksiä ja uniikkeja rantoja. Jokainen näistä meni mönkään, joko lapset olivat nukahtaneet takapenkille tai emme löytäneet perille. Näiden välissä jouduimme lähinnä vain toimimaan tuomareina kun takapenkillä nahisteltiin ihan jokaisesta asiasta. Päivä oli lapsille varmasti todella pitkästyttävä ja seuraava päivä vietettiinkin vain altailla ja rannalla.

Nyt olen saanut olla kotona muutaman päivän, siivota täällä ja pestä reissupyykkiä, kun keskiviikkona pitäisi nousta taas lentokoneeseen ja suunnata kohti Kroatiaa. Rakastuin päätäpahkaa Kroatiaan käydessäni siellä kaksi vuotta sitten ystäväni kanssa ja nyt lähdemme sinne viikoksi kahdestaan mieheni kanssa, toivottavasti hän ihastuu siihen yhtä paljon kuin minä.

2 kommenttia “Lomaterveiset

  1. Hih, mä katoinkin, että tutunnäköisiä maisemia. Me oltiin Palmanovassa muutama vuosi sitten, se oli yo-lahja mun tyttärelle ja 19-vuotiaan lapsen kanssa on jo ihan kiva reissata 🙂 Etta kyllä se lapsen kanssa matkustaminen siitä iloksi muuttuu. Magaluf oli tosiaan ihan kamala paikka, käytiin vaan sen rajalla kääntymässä ja äkkiä takaisin Palmanovaan. Ja Palma de Mallorca on kyllä tosi ihana kaupunki, toivottavasti kerkisitte tutustua siihenkin.

    1. Joo 19-vuotiaan kanssa on varmaan jo ihan erilaista matkustaa ja uskon että ihan jo muutamankin vuoden päästä meillä on varmasti kivoja reissuja tiedossa yhdessä. 🙂 Magaluf oli kyllä hirveä, ihmeellistä miten meno muuttui ihan muutaman korttelin takaa jo. Palmassa käytiin kahtena iltana syömässä, mutta oli vaikea löytää autolle paikkaa sieltä, joten siihen tutustuminen jäi aika vähälle. Ehkä ens kerralla sitten, jos vielä toistekin tuonne lähdetään. 🙂 Ruoka oli ainakin Mallorcalla jokapaikassa todella hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *