Philips Hue älyvalaisimet testissä

Kaupallinen yhteistyö: Philips Hue

philips hue

Sain viime talvena meille testiin ensimmäiset Philips Hue älyvalaisimet Buzzadorin kautta ja nyt alkukesästä Philips lähestyi minua tarjoamalla meille tuotteita näkyvyyttä vastaan. Enhän voinut kieltäytyä yhteistyöstä, sillä olimme todella tyytyväisiä Philips Huen älyvalaisimiin jo entuudestaan ja kyseinen valaistusjärjestelmä on tulossa meille myös tulevaan kotiimme vastaamaan koko talon valaistuksesta.

Kyseessä on siis langaton valaistusjärjestelmä, jota pystyt ohjaamaan puhelimella sekä perinteisellä kytkimellä/himmentimellä. Kaikki tämä toimii langattomasti wifissä ja pystyn ohjaamaan valoja vaikka kodin ulkopuolelta, jos esimerkiksi olen epävarma unohtuiko valot päälle tai haluamme loman aikana antaa vaikutuksen, että olisimme kotona.

philips hue

philips hue

Saimme testiin White & Color ambiance lamppuja E27 kannalla, valoverkkoreitittimen sekä kytkimen. Meillä oli entuudestaan asennettu näitä valaisimia meidän makuuhuoneeseen, mutta nyt laajensimme näitä myös olohuoneeseen sekä keittiön tasovalaisimiin.

Puhelimeen ladattava sovellus on tehty todella helpoksi käyttää ja se tarjoaa todella paljon ominaisuuksia. Sovelluksen avulla pystyt luomaan jokaiselle huoneelle oman tilan, jonne linkität halutut lamput, joita sitten ohjaat joko ryhmässä tai yksittäin. Sovelluksella pystyt mm. ajastamaan valaisimia, asettamaan herätyksen tai nukkumaanmenon, jolloin valot syttyvät tai sammuvat hitaasti.

philips hue

Riippuen hankitusta lampusta, pystyy sovelluksella muuttamaan joko sen värilämpötilaa tai väriä, ja tietysti kirkkautta. Meidän testiin saaduissa lampuissa pystyy muuttamaan lampun värilämpötilaa aina kylmästä (6500K) lämpimään (2200K) sekä minkä tahansa värin 16 miljoonasta värisävystä. Lamppuja on Philips Hue sarjassa kolmea; White, White ambiance ja White & color ambiance ja kannoista löytyy yleisimmät E27, E14 ja GU10.

philips hue

philips hue

philips hue

Philips Huen avulla pystyt synkronoimaan peli-, elokuva- ja musiikkikokemuksesi valaistuksen kanssa, jolloin saat viihde-elämyksesi heräämään eloon aivan uudella tavalla ja tätä odotankin meidän uudelta kodilta ja kotiteatterihuoneelta kovasti. Tein havainnollistavan videon kuinka esimerkiksi valot leikkivät musiikin kanssa. Videon tekohetkellä ei tosin ollut ilta ja pimeää, joten hieman laimean näköinen disko meillä, mutta kai siitä idean saa. 🙂

Koko Philips Hue sarjan valikoima on ihan mieletön, sieltä löytyy lamppujen lisäksi ulkovalaisimia, katto-, seinä- ja pöytävalaisimia, LED-valonauhoja, kohdevalaisimia, kylpyhuonevalaisimia jne. Näillä pystyy rakentamaan koko kodin valaistuksen niin ulos kuin sisälle. Perinteisten kytkimien ja himmentimien lisäksi löytyy liiketunnistin, joka on oiva ulkovalaisimiin ja esimerkiksi vessaan.

philips hue

philips hue

4 kommenttia “Philips Hue älyvalaisimet testissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *