Sinulle, rakas poikani

Tänään sinä aloitat esikoulun, olet nyt eskarilainen. Meillä on takana jo melkoinen matka yhdessä ja suuret yhteiset seikkailut vielä edessä. Mukaan on mahtunut sekä hyviä että huonoja hetkiä, ollaan naurettu vatsat kippurassa ja itketty kiukkuisina. Koet tällä hetkellä olevasi samaan aikaan niin iso, mutta kuitenkin niin pieni. Osaat laukoa näsäviisaita kommenttejasi, mutta haluat silti välillä minun syöttävän sinua ja pukevan päällesi sekä pesevän hampaasi. Suuttuessasi haukut tyhmäksi etkä halua olla kaverini, mutta nukkumaan mennessä haluaisit minun olevan vieressäsi ja aamulla viimeistään kömmit syliini. Vielä olen saanut nauttia siitä, että päiväkotiin jättäessäni sinut annat pusun ja halin, ja hakiessani juokset syliini, mutta pian koet sen jo varmaan noloksi.

Olet sitkeä koettelemaan hermojani ja olemme riidelleet monet kerrat, etkä todellakaan luovuta helpolla. Pahimmatkin riitamme olemme kuitenkin saaneet katkaistua halaamalla toisiamme tiukasti. Olen joutunut vuoksesi turvautumaan ulkopuolisen neuvoihin ja lukemaan aiheesta kirjoja toimiakseni kanssasi oikein. En halua toimia kanssasi väärin ja tehdä sinusta näin rikkinäistä, vaan olla sinulle paras mahdollinen äiti, niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. Pyrin olemaan sinulle lempeä ja kerron sinulle jatkuvasti miten paljon rakastan sinua, toivottavasti tiedät sen myös silloin kun en sitä sano. Olen toiminut kanssasi päinvastoin kuin olin ennen äidiksi tulemista suunnitellut, olen lahjonut, uhkaillut ja kiristänyt sinua. Huonolla menestyksellä, koska olet aivan äärimmäisen viisas ikäiseksesi. Osaat neuvotella kanssani ja jään aina alakynteen, jota osaatkin taitavasti käyttää hyväksesi.

Sinulla on vahva luonne, etkä anna helposti periksi. Haluat olla kaikessa aina eri mieltä ja välillä tuntuu, ettei mikään antamani huomio riitä sinulle. Toisinaan tunnen itseni riittämättömäksi ja että en pysty vastaamaan kaikkiin tarpeisiisi. En osaa heittäytyä leikkeihisi enkä pelata pallopelejä kanssasi ja jatkuva kieltäytymiseni turhauttaa sinua. Yritän kyllä kovasti keksiä sellaista yhteistä tekemistä, joka tuntuu minulle luontevalta, mutta haluat pitää niin lujaa kiinni omasta tahdostasi, että arkemme tuntuu välillä olevan jatkuvaa tahtojen taistelua.

Olen kaikista hankaluuksistamme huolimatta todella ylpeä sinusta ja ihailen sinua päivittäin, et ehkä huomaa sitä. Sinulla on aivan uskomaton mielikuvitus ja olet todella luova, keksit leikin vaikka kivistä. Olet älyttömän tarkka, etkä useinkaan hyväksy itseltäsi muuta kuin täydellisyyttä. Olet aktiivinen ja urheilullinen, ketterä ja voitontahtoinen. Opit nopeasti uusia taitoja ja päättäessäsi oppia uuden taidon, jaksat harjoitella ahkerasti. Tänä kesänä opit laskemaan tuhanteen ja osaat laskea yhteen kaksinumeroisia lukuja. Olet vasta 6-vuotias!

Olen rakastanut sinua siitä saakka, kun näin sinut ensimmäisen kerran. Ultrakuvassa, pienenä herneenä. Tekisin vuoksesi mitä vain, askartelisin sinulle vaikka sata Knack-hahmoa. Niistä sadasta olen askarrellut sinulle jo neljä, eli vain 96 puuttuu enää. Kävisin vuoksesi heti aamusta ostamassa kaupasta niitä oikeita muroja, tai tarvikkeita haluamaasi smoothieen, kunhan saan ensin laittaa kahvin tippumaan.

Uskon, että vahvoilla luonteenpiirteilläsi tulet pärjäämään tulevaisuudessa ja sinusta tulee aikuisena viisas, kunnianhimoinen ja periksiantamaton johtajatyyppi. Toivon, että meidän välit säilyvät aina lämpiminä ja läheisinä, sanotaan toisillemme vielä sittenkin kun olet jo aikuinen ’rakastan sinua’.

Rakkaudella, äitisi

Sinulle, rakas poikani” kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *