Perätilassako?

Meillä oli tänään toinen ja samalla viimeinen neuvolalääkärikäynti, raskausviikkoja nyt 36+5. Paino on pysynyt jotakuinkin samana viimeiset kolme neuvolakäyntiä eli yhteensä painoa on tullut raskauden alusta n. 10kg. Olen hieman yllättynyt että painoa ei ole tuon enempää tullut, sillä loppuraskautta kohden herkuttelu on kyllä huomattavasti lisääntynyt. Toisaalta minua on aina lihottanut eniten alkoholi ja siitä seurannut roskaruoan mässääminen, joten raskauden myötä kun nuo kaksi paholaista on jäänyt, niin painokin on pysynyt paremmin kurissa. Tietenkään roskaruoka ei ole kokonaan jäänyt, mutta vähentynyt huomattavasti. Toki olisi voinut odottaa enemmän raskauskiloja, sillä urheilu on jäänyt täysin sen jälkeen kun ensimmäiset pahoinvoinnit, väsymykset ja nivuskivut alkoivat. Mutta hyvä näin!

Mikä taas ei ole niin hyvä, niin saimme lähetteen ultraan, sillä lääkäri epäili vauvan olevan perätilassa. Toki on ihanaa, että saamme nähdä vauvan vielä, mutta jännittää mitenpäin vauva on masussa. Neuvolalääkäri sanoi Jorvista oltavan yhteydessä 1-1,5 viikon sisällä, mutta sainkin samana päivänä jo puhelun kätilöltä ja meillä on aika ylihuomenna torstaina klo 8.15. Kätilö kehotti varautua käynnin olevan joko todella nopea tai sitten siihen menisi koko aamupäivä. Ensiksi hoitaja ultraa ja jos vauva onkin jo kääntynyt, pääsemme lähtemään samantien. Mutta jos vauva todella on perätilassa, joudumme samantien lääkärin vastaanotolle ja käyrille ja vauva yritetään mahdollisesti kääntää. Jos ei kääntäminen onnistu, joudumme synnytystapa-arvioon ja pahimmassa tapauksessa sektioon. Yök.

Neuvolalääkäri kuitenkin helpotti oloani toteamalla, että koska istukka on takana ja vauva hyvin havaittavissa edessä, voi käännytys olla helppo. Ja vaikka käännytys ei onnistuisi, niin vauva on sen verran siro kaveri, että synnytys alateitse voi silti olla mahdollista.

Ohessa sf-mittani matkan varrelta:

rv 26+5, 24 cm
rv 30+5, 26,5 cm
rv 33+0, 28 cm
rv 34+4, 30 cm
rv 36+5, 31 cm

Eli keskikäyrän ja alakäyrän välissä mennään.

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *