Eka flunssa ja puoli vuotta mittarissa

Meillä ollaan nyt kaksi viikkoa oltu flunssassa ja nyt toipilas alkaa vihdoin olla paranemaan päin. Tänään on ollut jo selkeästi parempi päivä, vaikka vähän vielä yskittääkin ja normaali päivärytmi alkaa taas olla ennallaan. Nämä kaksi viikkoa on ollut todella raskaita, vaikka Elis onkin nukkunut erinomaisesti yöunet, mutta kun päivällä ei olla suostuttu nukkumaan eikä ruoka ole maittanut ja itkettää vain. Melkein kaikki yöt on mennyt ilman ainuttakaan heräämistä n. 20-08, välillä jopa 19-09. Ei ihmekään että ei sitten ole päiväunet maittanut. Päiväunien jääminen vähälle on sitten aiheuttanutkin aamusta iltaan kestävää kitinää ja vain syli on kelvannut jos sekään aina. Ruokailut ollaan jouduttu siirtämään välillä sitteriin, sillä syöttötuolissa on ollut todella haasteellista syöminen.

Tämän viikon tiistaina tuli meillä täyteen puoli vuotta ja sen kunniaksi leivoin isille suklaamuffinseja 😀 Myös toinen mummeista tuli käymään kahvilla ja tuomassa lahjan. Sen kummemmin meillä ei puolvuotispäivää juhlittu, osittain johtuen Eliksen kiukkuisesta voinnista. Aamupäivällä Eliksen ollessa vielä hyvällä tuulella, yritin ottaa hänestä ”virallisia” puolvuotiskuvia. Hohhoijaa sanon vain. Edelleen haaveilen siitä uudesta objektiivista kameraani. Toki uusi ja valoisampi kotikin olisi mukavampi kuvauspaikka ;D Ja kuvaustaidot voisivat olla miljoonasti paremmat. Niin kuin miljoonat muut ihmiset, myös minä haaveilen taidosta osata kuvata kuin ammattilainen. Rakastan kauniita kuvia ja voisin katsella niitä päivät pitkät. Kävin koulussa yhden valokuvauskurssin, mutta en todellakaan voi kehua sitä kovinkaan ammentavaksi ja siitä ei juuri mitään käteen jäänytkään.
Toisin kuin monen muun lapsen, Eliksen lempiruokaa on puuro. Olenkin jo tainnut aikaisemminkin kertoa miten teen puuron, mutta kertaus on opintojen äiti. Olen osittain soseuttanut perus Elovena kaurahiutaleet sauvasekoittimella jo etukäteen ja aamuisin teemme sen veteen ja iltaisin korvikkeeseen. Yhteen annokseen tulee kaurahiutaleita n. 0,5dl ja vettä/korviketta 1dl. Teen puurot mikrossa, ensin puoli minuuttia, sitten sekoitus ja tämän jälkeen toinen puoli minuuttia. Mikron jälkeen sekoitan siihen n. 1/3 hedelmäsosetta ja nyt meille onkin löytynyt ehdoton lemppari mikä saa Eliksen oikein hotkimaan puuronsa, nimittäin Ruusunmarja-vadelma. Se on niin hyvää, että äidillekin kelpaa 😉
Mitä sitten tulee kasvissoseisiin ja hedelmäsoseisiin muuten, niin ne onkin vähän haastavampia. Toistaiseksi olen tehnyt kasvissoseet itse, mutta ideat alkavat loppua. Meillä on kokeiltu sekaisin nyt bataattia, porkkanaa, perunaa, kesäkurpitsaa, parsakaalia ja kukkakaalia. Viimeksi tein ison kasan sosetta, jossa oli sekaisin bataattia, kesäkurpitsaa ja kukkakaalia. Sitä Elis onkin nyt syönyt jo toista viikkoa ja ei ihmekään ettei enää nappaa. Nyt pitäisi kai ottaa lihat mukaan, mutta mulla on ihan hirveä kynnys alkaa valmistamaan itse lihasoseita. Kaipailisinkin vinkkejä miten ne on järkevintä tehdä. Onko helpompi tehdä aina yksi ruoka-aine kerrallaan ja yhdistellä sitten pakkasesta ottaessa vai tekisinkö valmiita soseita? Huoh. Haluaisin kunnon sauvasekoittimen/tehosekoittimen/monitoimikoneen, jolla olisi miellyttävämpää tehdä soseet itse. Olisi myös mukava, jos Elis suostuisi syömään kaupan soseita, mutta ei toivoakaan. Niiden pelkkä haju on jo omaankin nenään niin kammottava, että en ihmettele niiden huonoa uppoamista. Hedelmäsoseista päärynä on Eliksen ehdoton lemppari sellaisenaan.
Näihin tunnelmiin ja kuviin:
elis1.jpg

elis2.jpg

elis3.jpg
Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *