Kotimme esittely

Sain maanantaina puhelinsoiton Eliksen päiväkodista, epäily vesirokosta. Noh, eilen se sitten räjähti ihan käsiin ja näppylät lisääntyy silmissä. Loppuviikko menee siis meillä kotona leväten, tässä nyt teille jo aikaisemmin luonnosteltu postaus meidän kotimme viivästyneestä esittelystä.

Olen unohtanut kokonaan esitellä kotimme täällä oman blogin puolella. Sen sijaan kotimme pääsi esittelyyn Rauharentola -blogin Bloggaajan kotona postaussarjassa. Osa lukijoista jutun onkin lukenut ja jaoin linkin postaukseen Facebookin puolella, mutta niille jotka sitä eivät ole vielä nähneet, niin jaan sen tännekin. 🙂 Alkuperäiseen juttuun pääset täältä, mutta jaan kuvat myös tänne omaan blogiini samojen tekstien kera. Kiitos Satu kun pääsimme vierailemaan blogissasi. 🙂

Kotimme löytyy nykyään myös Styleroomista ja Styleroomissa ihastuttiinkin jo meidän makuuhuoneen meikkipöytään niin, että he jakoivat sen Facebook-sivullaan. 🙂 Jos Styleroom ei ole teille tuttu, niin suosittelen tutustumaan. Sieltä löytyy aivan uskomattoman ihania inspiskuvia kodin eri tilojen sisustukseen ja niitä pystyy sitten itselleen tallentamaan omiin leikekirjoihin ja kommentoida ja kysellä käyttäjiltä, jos jokin sisustusratkaisu mietityttää esimerkiksi materiaalihankinnat jne.

Tässä siis meidän koti tarinan kera:

Tervetuloa lapsuudenkotiini.

Tässä paritalohuoneistossa asustaa meidän kolmihenkinen perhe sekä cockerspanieli. Muutimme vastikään ensimmäiseen ihan omaan asuntoomme, mutta tämäpäs ei olekaan minun ensimmäinen kerta kun täällä asun, vaan kyseessä on lapsuudenkotini, jonka ostimme nyt meidän perheelle 20 vuoden jälkeen. Kotimme koostuu kolmesta makuuhuoneesta, olohuoneesta, keittiöstä, erillisestä wc:stä, kylpyhuoneesta sekä reilunkokoisesta käyttöullakosta. Käyttöullakolla sijaitsee meidän ns. kotiteatterihuone sekä työhuoneemme. Lisäksi meille kuuluu ihana aurinkoinen, aidattu piha. Asuntokaupat tehtiin jo viime vuoden puolella, joten aikaa on ollut suunnitella ja sisustaa kotiamme mielessäni ja into piukeena olenkin odotellut, että pääsen toteuttamaan kaikki sisustushaaveet. Toki ne sisustushaaveet ovat tuossa ajassa ehtineet jo muuttuakin useampaan otteeseen ja juuri palaamaltamme Thaimaan matkalta sain runsaasti uusia ideoita toteutettavaksi, kun altailla oli aikaa selailla Pinterestiä. 🙂

Kotimme on vain osittain esittelykelpoinen, nimittäin olemme juuri aloittamassa kylpyhuoneremonttia, joka onnellisten sattumusten summana päästäänkin aloittamaan jo nyt, vaikka tarkoitus oli odotella vielä ainakin syksyyn saakka. Myöskin kun neliöiden määrä edellisestä kodistamme kasvoi reilulla 30 neliöllä, voitte arvata ettei kaikkia niitä neliöitä noin vain täytetä, paitsi romulla. Siispä yksi makuuhuone toimii tällä hetkellä eräänlaisena varastona kaikelle sille tavaralle, jolle vielä ei ole löytynyt sitä oikeaa paikkaa uudesta kodista.

koti-1.jpg

koti-2.jpg

koti-3.jpg

koti-4.jpg

Eliksen huone säilyi melkolailla samannäköisenä kun se oli aikaisemminkin, ainoastaan verhot sekä eräs DIY-juttu vielä uupuu huoneesta ja ne saadaankin paikoilleen tässä kevään aikana. Tuo sininen rullaverho jäi vanhoilta asukkailta ja se onkin jä poistettu sieltä ja tilalle laitettu Ikean valkoinen pimennysrullaverho. Väritys huoneessa on ollut Eliksen syntymästä saakka keltainen, eikä se ole menossa mihinkään, olemme siihen ihastuneet edelleen ja se sopii huoneeseen mainiosti. Eliksen huoneessa on oma vaatehuone, jonne on saatu jemmattua vaatteiden lisäksi kaikki vauvaiän tavarat sekä joitain leluja, joille ei huoneessa ole tilaa.

koti-7.jpg

koti-9.jpg

koti-10.jpg

koti-11.jpg

koti-12.jpg

koti-13.jpg

koti-14.jpg

koti-15.jpg

Meidän makuuhuone koki muuton myötä suurimman muodonmuutoksen ja romanttisesta ja tummanpuhuvasta huoneesta tulikin valoisa ja luonnonläheinen. Ostimme sinne uuden sängyn Ikeasta, kattovalaisimen Kodin1:stä ja maton VM Carpetista. Tuunasin Clas Ohlsonin valikoimasta meille seinälamput, jotka ovat vielä valokatkaisijoita vaille valmiit. Valokatkaisijat vaihtuikin viime viikolla kaukokytkinsarjaan ja saamme nyt kätevästi pienellä kaukosäätimellä sammutettua valot. Pellavalakanoille olen aivan myyty ja oikeastaan niiden ympärille koko huoneen sisustus on suunniteltu. Peilipöydän hankin Torin kautta jo syksyllä ja siihen vaihdan vielä vetimet ja päällystän uudelleen siihen kuuluvan rahin, joka on piilotettuna vaatekaappiimme. Yöpöytinä toimii tällä hetkellä meidän vanhat Ikean puujakkarat, koska en ole päättänyt vielä millaiset yöpöydät meille haluan. Mielestäni makuuhuoneen toteutus onnistui loistavasti ja on juuri sellainen kun mielikuvissani.

koti-26.jpg

koti-30.jpg

koti-33.jpg

koti-34.jpg

koti-35.jpg

Olohuoneemme on meidän kodin sydän ja siellä vietetäänkin eniten aikaa, luonnollisesti. Jouduimme hankkimaan uuden sohvan, koska meidän aikaisempi sohva ei takan paikan vuoksi sopinut enää tänne. Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyin hankkimaan meille Adean Band -sohvan ja hyvä niin. Nojatuoli on Ikean valmistuksen lopetettua mallistoa, jonka löysin Torista, sohvapöytinä on Hayn Trayt sekä sivupöytänä Hayn DLM. TV-taso tulee vielä jossain välissä vaihtumaan ja televisio mahdollisesti kiinnitetään seinään. Huoneen nurkasta löytyy ihana Lundian lipasto, jonka ostin viime kesänä ja lattiavalaisimena pitkän harkinnan tuloksena Elloksen Rossy-valaisin.

koti-25.jpg

Tarjotinvaunu on olohuoneen uusin tulokas, se on Ikeasta ja siihen koivuvaneritasot haettiin Bauhausista. Tuunausidea on lainattu Valkoinen Harmaja -blogista ja valkoisten tasojen sijaan nuo koivuvanerit istuu meidän kotiin kuin nenä päähän.

koti-39.jpg

koti-41.jpg

koti-42.jpg

koti-37.jpg

Keittiön tasoja koristaa Annon kipot ja kupit. Välitilan valaistus on mielestäni aivan ihana ja usein iltaisin pidänkin vain sitä päällä kattovalaisimen sijaan. Meidän pinnatuolit ovat tällä hetkellä kunnostettavana, joten ruokailutilaa en voi paljastaa, mutta sen pääset näkemään kevään aikana blogissani.

Mitäs tykkäätte kodistamme? 🙂

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *