Laiskan unelma Nicaraguasta

riipputuoli-5.jpg

Keväällä Elloksen kuvaston tipahdettua postilaatikosta, bongasin siitä yhden ainoan must have jutun, riipputuolin. Se oli ihanan näköinen eikä todellakaan hinnalla pilattu. En kuitenkaan tilannut sitä heti, koska en ollut ihan varma mihin sen sijoittaisin, koska en oikeastaan vielä edes tiennyt millaisen terassin meille haluan, kulmasohvan löhöilyyn vai ryhdikkään ruokapöydän ruokailuun.

Päädyimme kuitenkin kulmasohvaan ja sen kaveriksi sopikin tuo riipputuoli mainiosti. Ainoa ongelma oli vain se, ettei tätä enää saanut Ellokselta, vaan se oli loppuunmyyty. Paniikissa kahlasin läpi Googlen, etsien vastaavanlaista ja päädyin Hamacamundon sivuille, jonka riipputuolit ovat aitoa käsityötä suoraan Nicaraguasta. Hamacamundon omilla sivuilla kirjoitetaan näin: “Hamacamundon -riipputuolit ja -matot valmistetaan kestävällä tavalla paikallisten käsityöläisten toimesta Nicaraguan Masayan kaupungissa. Hamacamundon pitkäaikainen kumppanuus ja luottamus paikalliseen osaamiseen turvaa toimeentuloa ja tukee perinteikkään käsityöläisyyden säilymistä. Perheyritys työllistää paikallisia sekä kouluttaa uusia osaajia taidokkaan käsityön saloihin.”

En vielä kuitenkaan ollut ihan varma tästä, enkä heti into piukeana tilannut riipputuolia sieltä, vaan laitoin muutamalle Facebook-kirppikselle kyselyä josko jollain olisi turhanpanttina tuollainen kaipaamani riipputuoli. Sen sijaan kuitenkin että sellaista olisi minulle tarjottu, todella moni kehui näitä Hamacamundon riipputuoleja ja kehotti tilaamaan sieltä.

No minäpä tilasin! Otin yhteyttä riipputuolien maahantuojaan ja jutellessamme tuli heti tunne, että näin tämän pitikin mennä. Oli siis onni onnettomuudessa, että Elloksen riipputuolit olivat loppuunmyyty. Nyt sain tilalle varmasti laadukkaamman, käsityönä valmistetun riipputuolin, joka on vielä kaiken lisäksi luonnon puuvillasta ja valmistuksen takana on perheyritys Nicaraguassa.

03072015-18.jpg

03072015-9.jpg

03072015-11.jpg

03072015-21.jpg

Riipputuolin voi asentaa melkein minne vaan, sisälle tai ulos terassille, parvekkeelle tai puuhun. Se asennetaan koukun ja köyden avulla kattorakenteisiin, joka voi olla joko betonia tai puuta. Meillä se on asennettu terassille puiseen kattorakenteeseen, mutta vakavasti harkitsen sen siirtämistä talveksi sisätiloihin käyttöön, niin mukava siinä on istua. Se joustaa aivan älyttömästi ja siihen voi istua miten päin vain. Aluksi jännitti istua siihen ettei se räsähdä katosta irti, mutta jo ensimmäisen kokeilun jälkeen tuo jännitys hävisi. Jos ei kattoonkiinnitys mahdollisuutta ole, on riipputuolille saatavissa myös omilla jaloillaan seisova teline, johon riipputuoli kiinnitetään.

Tämä kesä ei todellakaan ole tarjonnut riipputuolille maksimaalista käyttöä, mutta koska se on meillä asennettu katetulle terassille, on siinä ollut varsin mukava istuskella pienessä vesisateessakin Eliksen ollessa päiväunilla ja imeä raitista, happirikasta ilmaa, kuunnella sateen ropinaa ja lukea sisustuslehtiä.

riipputuoli-9.jpg

03072015-4.jpg

Tuoteperheeseen kuuluu myös riippumatto ja uutuutena vauvakeinu, joka on itseasiassa aivan älyttömän hyvännäköinen sekä lapsille tarkoitettu oma, pienempi riipputuoli. Kaikki nämä tuotteet saa melkein missä tahansa värissä ja Hamacamundon sivuilla onkin melko kirjava väriskaala, mikä ei rajoitu ainoastaan siellä esillä oleviin väreihin. Itse halusin kuitenkin hillityn luonnonvalkoisen, vaikka kovasti kävi mielessä jokin räikeämpi vaihtoehto tai jopa kaksivärinen. Väriä toin tuohon riipputuoliin kuitenkin Ikean tyynyillä, jolloin ilmettä voi muutella mieltymyksien ja sisustustrendien mukaan.

Nämä riipputuolit eivät ainoastaan ole tarkoitettu löhöilyyn, vaan niitä käytetään myös terapiavälineenä, kun fysioterapeutit huomasivat niiden erinomaiset ergonomiset ominaisuudet. Istumisen paineen jakautuessa tasaisesti, alkaa kuka tahansa rentoutua ilman sen suurempia henkisiä harjoituksia. Raja fyysisen rentoutumisen ja mielen rauhoittumisen väliltä katoaa. Riipputuolissa on helppo keskittyä vaikka opintoihin tai kirjaan, musiikin kuunteluun jne.

Riipputuoli ei siis ainoastaan ole vain kivannäköinen sisustuselementti, vaan hyödyllinen rentoutumisväline. Haluammekin nyt Hamacamundon kanssa tarjota myös lukijoilleni -10% alennuksella minkä tahansa tuoteperheen tuotteen haluamassaan värissä. Alennuksen saat mainitsemalla tilauksen yhteydessä olevasi blogini lukija.

Tilausta tehdessä on kuitenkin otettava huomioon, että riipputuolit ovat nyt todella suosittuja ja Asuntomessujen aikaan sesonki on kuumimmillaan, joten tuotetta ei pystytä luvata saamaan heti, vaan toimitusaika voi olla jopa 2-4 viikkoa. Onneksemme elokuuksi on toistaiseksi luvattu jonkinlaista helleaaltoa, joten riipputuolia ei tarvitse välttämättä heti saatuaan heittää sisätiloihin. 😉

riipputuoli-14.jpg

Mainos alkaa

Sähkön hinta on nyt ennätys korkealla. Säästä sähkössä ja ota tästä Kotimaan Energian kiinteähintainen ja turvallinen sähkö 24 kuukaudeksi alkaen 9,97 snt / KwhMainos päättyy

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *