Betolux lattia

Meillä oli edellisessä kodissa valkoinen laminaatti jota niin kovasti rakastin. Se oli asunnon ehdottomasti silmää miellyttävin asia. Nykyisessä kodissamme on alkuperäinen tammiparketti, jonka kellertävä sävy ei säväytä ollenkaan. Se saa koko asunnon kellertämään ja kaunis Adean Band sohvakin näyttää beigeltä harmaan sijaan.

lattia-1.jpg

Yksi rakkaimmista ystävistäni osti pitkän etsinnän jälkeen aivan läheltämme kodin, jossa aloitellaan juuri täysremonttia. Olen itse niinkin onnellisessa asemassa, että olen päässyt mukaan sisustussuunniteluun ja antamaan mielipiteeni mm. materiaalivalintoihin, kalusteisiin ja niiden sijoitteluun. Suoraan sanottuna rakastan sitä, olisikohan tässä taas tarvetta miettiä ammatinvaihtoa. 😛 Välillä on toki vaikeuksia lopettaa ajoissa ja antaa ystäväni ja hänen miehensä tehdä lopullinen päätös.

Aloitimme suunnittelun lattian valinnasta ja kävimme mm. Bauhausissa ja K-Raudassa katsomassa vaaleita laminaatteja ja lopulta K-Raudasta löytyi täydellinen yksilö. Yllätyin miten paljon valkoisen eri sävyjä nykyään on, viime kerrasta kun on jo useampi vuosi aikaa laminaatteja omaan kotiin valitessa. Erot on todella minimaalisia, mutta silti niin suuria. Laminaatin valinnassa täytyy olla todella tarkka että sävy on oikea, koska liian kylmä voi olla vaikea sisustaa ja sitten se voikin yhtäkkiä olla liian kellertävä. Lisäksi laminaatit näyttävät erilaiselta myymälässä kuin kotona valaistuksesta johtuen. Sitten on kolmisauvaista ja yksisauvaista ja puun syyt menee toisessa kivemmin ja luonnollisemmin kuin toisessa. Puhumattakaan laadusta ja käyttöluokasta. Kannattaa siis ottaa mallikappaleet kotiin vertailuun ennen lopullisen päätöksen tekoa.

No mutta, tämän oikean valkoisen laminaatin etsiminen ei suinkaan laannuttanut omaa haluani saada meillekin uusi lattia, mutta valitettavasti rahatilanne ei tällä hetkellä anna remontille myöten, vaan kukkaron narut pysyy visusti kiinni. Olemme juuri saaneet mittavan kylpyhuoneremontin päätökseen ja edelleen ollaan muutamia satasia siitäkin auki, joten lattian uusimisen voin toistaiseksi unohtaa.

lattia-2.jpg

Itse lattian uusiminenhan ei mikään älyttömän kallis remontti ole, mutta mielessäni on samaan syssyyn teettää keittiöremontti. Tämä taas siksi, että keittiön malli tulee hieman muuttumaan, jolloin lattiaa tulee näkyviin sellaisiin kohtiin joissa se nyt on keittiökalusteiden alla piilossa. Lattian uusiminen pitää siis sisällään vähän kattavamman remontin ja siitä onkin ihan turha lähivuosina haaveilla.

Mitä kuitenkin voin tehdä, on MAALATA nykyisen parkettilattiamme Betoluxilla. Miksi en keksinyt tätä aikaisemmin? Yhä useampi tuppaa tätä tekemään ja mitä enemmän olen inspiskuvia netistä katsonut, sitä vakuuttuneemmaksi olen tästä tullut. Tähän ideaan piti tosin saada vakuuttuneeksi myös mies ja koska hänen ensireaktio oli “hyi, sairaalalattia”, voitte kuvitella ettei vakuuttaminen ollut tehty yhdessä päivässä tai edes viikossa. Oikeasti hän empii vieläkin, mutta milloin se olisi estänyt minua toimimasta. 😉 Ei vaan, olen näyttänyt inspiskuvia enemmän ja enemmän myös hänelle ja kyllä siellä pieni palo kytee sisällä hänelläkin ja taitaa meille siis tulla Betoluxilla maalattu valkoinen lattia.

Vielä en ole ajankohtaa päättänyt, tai sitä kuka homman suorittaa ja millä aikataululla. Maalataanko itse pikkuhiljaa huone kerrallaan ja odotellaanko vasta ensi kesään vai saataisiinko vielä jopa tämän vuoden puolella nauttia valkoisesta lattiasta, mutta kerron teille heti kun täällä alkaa telat viuhumaan!

Onko siellä kokemusta lattian maalaamisesta Betoluxilla? Otan kaikki vinkit vastaan erittäin mielelläni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *