Pihakivetys

viikonloppu-5.jpg

En muista olenko kirjoittanut tänne pihamme muutoksista alkukesän jälkeen kun aloitimme terassin laajentamisen. Terassin laajennuksen lisäksi uusin meidän pihan poikki kulkevan polun. Aikaisempi polku oli kapea, yhden betonilaatan levyinen polku, joka meni viistosti pihan poikki ja itselläni meni ainakin tästä feng shuit ihan sekaisin. Polku piti siis saada kulkemaan portilta kohtisuorasti terassillemme ja riittävän leveä, että siitä voi rullata lastenvaunuillakin.

Koko alkukesä meni ensin pähkäillessä mistä kivestä haluaisin tuon uuden kivetyksen, sitten mietin ladontamallia ja lopulta homma tyssäsi tekijään. Päätin pihtailla ja tehdä kivetyksen itse. Kiveksi valikoitui Lakan 50mm Kotikivi mustana, jotka mieheni kävi pikkuveljeni kanssa hakemassa Bauhausista lainaamallamme pakulla. Kivet seisoivat kuukauden päivät takapihan porttimme vieressä odottamassa, että saisin aikaiseksi tehdä kivetyksen, mutta sitä varten tarvitsi vielä hakea asennushiekkaa. Jossa pihtailimme myös. En raaskinut tilata kotiinkuljetuksella suursäkkiä vaan haimme yksittäisiä 20 kg säkkejä autollamme tarjouksesta.

Tupareihimme mennessä sain tehtyä alkuosan kivetyksestä niin, että saatiin grilli paikoilleen. Suunnittelin nimittäin viime hetkillä, että teemme kivetyksestä pienen syvennyksen terassin juureen grilliä varten, jolloin grillin ei tarvitse savuttaa katoksen alla ja näin saamme myös enemmän tilaa kalusteille.

Näin jo heti tekovaiheessa kivetyksen menevän päin peetä, mutta mitäs sitä voi muutakaan olettaa kun yksin sitä koitat kuumana kesäpäivänä tehdä, taapero roikkuen selässä samaan aikaan. Ajattelin aluksi, että olkoot tupareiden ajan näin ja korjaan paremmaksi kun ehdin. Koitti elokuun loppu ja pihakivetys oli edelleen samassa jamassa. Päässäni napsahti ja päätin hankkia avuksi ammattilaisen tekemään koko kivetyksen alusta loppuun kunnolla ja samalla tekemään myös etupihan puolelle pienen polun pätkän.

Googletin alueemme pihakivetyksen ammattilaisia ja laitoin varmaan tusinalle tarjouspyyntöjä. Tästä tusinasta kolme vastasi tarjouspyyntööni. Yksi yritys ilmoitti homman menevän ensi keväälle, toinen yritys vastasi viikon päästä tarjouspyynnöstä ja kolmas yritys, Stoneville Oy, soitti heti seuraavana päivänä ja jo iltaan mennessä hän oli tullut katsomaan etu- ja takapihan paikan päällä ja sain tarjouksen. Samalla hän teki omia ehdotuksiaan etupihan parantamiseksi. Olin todella tyytyväinen saamaani palveluun ja lyötiin hommat lukkoon.

Viikon päästä tarjouksesta, Stonevillen Ville tuli tekemään kivetykset ja hommaan meni n. 1,5 vuorokautta. Muutimme vielä viime hetkellä muutamia etupihan suunnitelmia, minusta kuoriutui sellainen ärsyttävä asiakas, tiedättehän. 😉 Palvelun lisäksi myös työn jälki on erinomaista ja sain jopa pienet kehutkin, että on hän “kamalampiakin räpellyksiä nähnyt”, kun naureskelin omaa työn jälkeäni. ;D hah. Halusin kuitenkin, että tekemäni kivetyksen pätkä revitään kokonaan pois ja Ville tekee työn alusta saakka, jotta on sitten koko kivetys yhtenäistä ammattilaisen jälkeä.

Jos siis pihakivetys on seuraava projektisi, niin en voi kun suositella Stonevilleä, joka palvelee Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueilla. Plussaa vielä siitä, että tämä yritys tekee niin pienet kuin suuretkin pihakivetykset ja toimintakin oli supernopeaa. Olin ehtinyt kuulla jo aikaisemmin, että monet pihakivetysfirmat eivät vaivaudu tekemään tämän kokoisia projekteja, mutta omalla kohdalla kyllä koin projektimme olevan yhtä arvokas kuin muutkin.

Vaikka projektin alussa pihistelinkin jopa asennushiekan kohdalla, niin kyllä nyt täytyy myöntää, että parempi maksaa laadusta kuin katua.

viikonloppu-1.jpg

viikonloppu-4.jpg

viikonloppu-9.jpg

viikonloppu-8.jpg

viikonloppu-6.jpg

viikonloppu-10.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *