Raw Pro

blogiin-45.jpg

Siis huh! Hankin meille viime viikolla vihdoin uuden blenderin, Raw Pro X1800, jota myy ainakin NetAnttila. Facebookissa eräs tuttuni suositteli tätä ja olin aluksi todella ennakkoluuloinen. Olen ollut kaikkia markkinoilla olevia blendereitä kohtaan erittäin ennakkoluuloinen, johtuen omista kokemuksista.

Ensimmäinen hankkimani blenderini oli OBH Nordican joku muutaman kympin, joka lupasi murskata jäätkin. No ei todellakaan murskannut, eikä murskannut paljon muutakaan. Luovuttuani siitä, alkoi tuskastuttavan pitkä aika ilman blenderiä, koska en uskaltanut tehdä päätöstä ja jahkailin vain. Lopulta päädyin hankkimaan Boschin yleiskoneen, jossa siis mukana myös tehosekoitin. Tämä oli jo huomattavasti parempi kuin OBH Nordican ja smoothiejuomien pyöritys jatkui. Sitten innostuin raakaleivonnasta ja erikoisemmista raaka-aineista smoothiejuomien sekaan, eikä potku enää riittänyt. En myöskään käyttänyt yleiskoneen muita osia, joten koin sen olevan turha härveli meidän talouteen ja myin sen pois. Tässä vaiheessa olin jo ehtinyt tutustua tähän Raw Pro koneeseen, kahlata läpi Youtuben erilaisia esittelyvideoita (suosittelen), joten piti päästä eroon ensin tuosta yleiskoneesta ennen uuden blenderin hankintaa.

Vihdoin toissaviikolla uusi blenderi saapui postista ja kävin heti hakemassa kaupasta tarvikkeet smoothieen ja ei muuta kun blenderi testiin. NetAnttilan valikoimaan kuuluu kolme eritehoista Raw Prota ja itse hankin keskimmäisen, jossa 2,5 hevosvoimaa. Varmasti olisi omiin tarpeisiin riittänyt pienempikin, mutta olen ehtinyt tulla jo niin epäileväiseksi näiden tehoista etten uskaltanut ottaa riskiä. Tuotteesta sai vielä hinnasta pois 20% eli 80 euroa, mikä oli ihan tuntuva alennus tuon hintaisessa laitteessa.

blogiin-43.jpg

Ensin tein smoothien johon laitoin tuoretta appelsiinia, banaania, avokadoa, pakastettuja ananaspaloja, kiiwejä ja pakastepinaattikuutioita. Aikaisempi blenderi ei jaksanut murskata kaikkea tuota ja vaikka pakasteet menivätkin, niin kiiwien keskusta jäi aina klöntiksi smoothien sekaan. Raw Pro teki kaikesta tuosta vain sekunneissa niin silkkistä smoothieta etten voinut edes uskoa sitä ja pyörittelin ja kaivelin sitä lusikalla moneen otteeseen tarkistaakseni smoothien laadun. Vielä kaataessani lasiin sitä, katsoin tarkasti ettei klönttejä tipahtanut lasiin ja kyllä, tasaisen pehmeää smoothieta valui lasiin. Smoothie sai jopa jäädä vähän paksummaksi eikä silti klöntin klönttiä, aikaisemmin olen joutunut lisäämään reippaasti nestettä, jotta tehosekoitin jaksaa soseuttaa kaiken siltikään soseuttamatta. 😀 Tietysti pienenä sivutuotteena tällainen tehokas blenderi tarjoaa pientä palaneen katkua, mutta sitä ei kannata säikähtää.

Seuraavaksi kokeilin smoothieta, johon tuli appelsiinimehua, banaania, avokadoa, pakastemustikoita ja -mansikoita. Pakastemansikat on sellainen oikein kirous smoothiessa, ne ei murskaannu ikinä! Enkä myös tästä syystä ole käyttänyt niitä enää smoothiessa, koska hermot ei kestä niitä klönttejä. Ja taas, tasaisen pehmeää smoothieta sain valuttaa lasiin.

blogiin-29.jpg

blogiin-31.jpg

blogiin-32.jpg
Jaksan varmaan yllättyä vielä monen monta kertaa tuon blenderin kanssa, kerrankin olen tehnyt oikean päätöksen enkä voi kun suositella kaikille samojen ongelmien kanssa painiskeleville, jotka eivät kuitenkaan ole valmiita maksamaan mainetta keränneestä Vitamixistä. Onhan tuo toki järkälemäinen kapistus, eikä mikään kaunein sisustuselementtikään, mutta sen kanssa kestän elää. Mukana tulee vielä tuo kapula, jolla voi painella ja sekoittaa raaka-aineita koneen hyrrätessä, jotta ne viimeisetkin murskautuisivat.

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

2 kommenttia “Raw Pro

    1. Itseasiassa myin tämän eteenpäin viime syksynä saatuani testiin toisen blenderin ja arvoin pitkään kumman pidän itselläni ja kumman myyn eteenpäin, mutta lopulta ulkonäkö voitti ja pidin testiin saamani blenderin. Tämä Raw Pro on ollut siis ihan superhyvä eikä menettänyt tehoaan missään vaiheessa ja uskon, että toimii edelleen moitteettomasti uudella omistajallaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *