Mutteripannu

blogiin-11.jpg

Olen mieltänyt mutteripannun kahvihifistelyyn tai koristeeksi, mutta meidän talouteen eksyi yksi sellainen myös tuossa eräänä päivänä kun appeni pölmähti suoraan Kreikan saarilta tänne meidän koleaan Suomeen Eliksen arkea piristämään. Ensimmäisenä hän meille kylään tullessaan kaivoi povaristaan nyssykän kahvipurua ja kyseli liedellä lämmitettävän pannun perään. Pienen kielimuurin jälkeen ymmärsimme toisiamme ja tajusin hänen kaipaavan mutteripannua tai jotain sen tapaista…

Eihän meillä sellaista ollut, mutta saahan niitä kaupasta. Tutkiskelin hintoja ja järkytyin että sellaisesta pienestä vekottimestä pyydetään melkoisia summia. Sitten menimme äitini kanssa eräänä päivänä käymään Kodin1:ssä ja olimme jo parkkipaikalla lähdössä kotiin, kun asia mutteripannusta nousi esille. Olin sitä mieltä ettei me sellaista tarvita, mutta äitini suorastaan vaati saada käydä hakemassa sellaisen, jotta Papus saa kunnon kahvia ja juoksi jo takaisin myymälään. No eipäs tuolla ollutkaan hintaa kun muutama hassu kymppi ja ne kympit on kyllä maksanut jo itsensä takaisin, niin tärkeä siitä on tullut itselleni jo nyt.

Heti kotiin päästyäni halusin sitä testata ja hain marketista jotain mutteripannulle sopivaa kahvipurua ja ei muuta kun lukemaan käyttöohjeita. Pienen säätämisen jälkeen kahvit oli kuplinut mutteripannun yläosaan ja ihana tuoksu valtasi kodin. Enpä ole koskaan omassa kodissani saanut yhtä hyvää kahvia, MoccaMaster ja Nespresson kapselikone jäävät ihan kakkoseksi. Nespresson kapselikone pääsi kuitenkin käyttöön, nimittäin sen erillisellä maidonvaahdotinosalla lämmitin ja vaahdotin maidon, mikä kruunasi kahvin. Sen pelkkä tuoksukin on jo aivan omaa laatuaan ja siihen vielä se ihana pehmeä maku.

Ei ollut turha hankinta tuo mutteripannu, jota olen lähinnä vain ihmetellyt muiden kotona ja nyt se onkin lämmennyt meillä lieden päällä päivittäin.

blogiin-2.jpg

blogiin-6.jpg

blogiin.jpg

blogiin-12.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *