Loppiaiskranssi

loppiaiskranssi-3.jpg

Loppiainen kului meillä rauhallisesti perheen kesken kotona. Uhmasimme jopa pakkasta ja ulkoilimme puolisen tuntia. Olin innostunut edellisenä iltana leipomaankin, joten nautimme tuoreesta pullasta vatsan täydeltä.

Seuraan Kinuskikissan blogia ja saan aina ilmoituksen hänen uusista resepteistään. Usein niiden kokeilu jää ajatusasteelle, vaikka kuinka houkuttelevia onkin. Mutta nyt päätin ryhtyä leipomaan heti loppiaiskranssin nähtyäni.

Hämäännyin hieman Kinuskikissan kuvista ja reseptistä ja luulin ensin epäonnistuneeni. Odotin taikinan nousevan jättikokoiseksi kuin tavallinen pullataikina, mutta se jäikin reilusti pienemmäksi. Taikina ei meinannut nousta millään ja jouduin laittamaan sen saunaan kohoamaan, kun se ei vain tahtonut huoneenlämmössä kohota. Aloin jo tekemään uutta taikinaa, joten lopputuloksena oli neljä loppiaiskranssia.

Yhdestä taikinasta tuli siis kaksi loppiaiskranssia, enpä lukenut tätäkään etukäteen ja odotin tekeväni yhden suuren kranssin. Onneksi tajusin lukea kuitenkin reseptin uudelleen ennen kuin aloin pyörittelemään taikinaa. Olisi siitä kai voinut yhden isonkin kranssin tehdä?

Varsinaisia aivopieruja oli koko leipominen täynnä, mutta lopputulos oli oikein miellyttävä. Kranssit olivat kauniita ja maukkaita. Yhden vein myös eilen töihin ja se hävisikin nopeasti pöydältä.

loppiaiskranssi-4.jpg

Nina / Monta Syytä Rakastaa - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *