Pienen vessan iso remontti

Vihdoinkin vessaremonttimme on pieniä loppuviilauksia vaille valmis. Viikonloppuna sain maalattua takaseinän, nyt puuttuu enää silikonit nurkista ja muutamasta kohdasta pitää silikoneja vielä vähän siistiä.

Tämä vessan remontointi ei sitten ollutkaan mikään ihan pikkuhomma, monta mutkaa matkassa, mutta lopussa kiitos seisoo!

Ensimmäiset ongelmat alkoivat jo laattoja hankkiessa, sillä oviseinän ja vastakkaisen seinän sekä lattian laatta vaihtui heti alkumetreillä, kun suunnittelemamme marmorilaatta olikin loppunut koko Suomesta. Meillä kun oli entuudestaan 1,5 pakettia kaunista 60×60 marmorilaattaa ja sen ympärille lähdettiin vessan remonttia miettimään. Olen kyllä todella tyytyväinen tähän lopulliseen laattavalintaamme, vaikka se meinasikin aiheuttaa harmaita hiuksia.

Olimme ehtineet purkamaan kalusteet (vessanpönttöä lukuunottamatta) ja tasoittamaan seinät ja lattiat, kun ilmeni että laattavalinta menee uusiksi. Tarkoituksena oli käydä äkkiä valitsemassa uusi laatta tilalle, mutta mikään ei tuntunut hyvältä. Sitten löysin aivan ihanan laatan Kaakelikeskuksesta, mutta sitä ei ollutkaan varastossa ja tilaamisessa menee ties kuinka kauan.

En saanut kyseistä laattaa enää mielestäni ja hieman skeptisenä pyörin rautakaupoissa seuraavana päivänä, kunnes törmäsinkin K-Raudassa tähän meidän upeaan laattaan ja ette usko kun sanon, mutta epäilin jo heti tämän nähdessäni kyseessä olevan sama laatta kuin Kaakelikeskuksessa näkemäni laatta. Nopealla googlettamisella sain todeta kyseessä todella olevan sama laatta ja voi sitä riemua.

Allaskalusteet ostimme Ikeasta ja alkuperäisestä suunnitelmasta valkoinen GODMORGON -laatikosto vaihtui valkolakattuun tammiseen, koska heillä ei ollut valkoista varastossa. Tämä oli onni onnettomuudessa, koska tuo valkolakattu tammi tuo kivaa lämpöä muuten niin harmaan vessan keskelle.

Seinä-WC oli remontin kallein investointi, koska halusin nimenomaan IDOlta tämän suora- ja selkeälinjaisen Seven D Image 20 -mallin.

Säilytystilaa vessassa on nyt vain allaslaatikoston verran, mutta se imee sisuksiinsa niin paljon tavaraa etten usko säilytystilan loppuvan kesken. Ainoastaan sähköhammasharjojen paikka on nyt pienoinen dilemma, joten sitä täytyy vielä vähän miettiä, koska päätimme olla hankkimatta peilikaappia.

Kaikenkaikkiaan olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen ja vessaan on nyt ilo tepastella. Ennen kylpyhuoneessa suoritettu hampaiden pesukin on siirtynyt takaisin vessaan, eikä niin että siellä suoritetaan vain välittömät tarpeet. 😀

Miten teihin puree tämä harmaan, valkoisen ja vaaleanpunaisen yhdistelmä sekä materiaalivalinnat? 🙂

7 kommenttia “Pienen vessan iso remontti

  1. Laatat on kyllä upeat. Vaikka pienessä tilassa on kolmea laattaa, sointuvat hienosti yhteen. Seinän väri on ihana.

  2. Hieno lopputulos!
    Saanko kysyä mitä teille jäi pytyn ja laatikoston välimitaksi/kulkuväliksi? Meillä mietinnässä mikä tila riittäisi ettei jää ahtaaksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *