Takaisin Balille ja Ubudiin

Katselin tuossa meidän Balikuvia ja tajusin unohtaneeni julkaista muut kirjoitukseni meidän Balin reissusta, ainoastaan huonon kokemuksemme Nusa Duasta. No tässä piisaa teille vähän hehkutusta Ubudista, ihana muistella sitä nyt muutama kuukausi myöhemmin. 🙂

Nusa Duan aiheuttaman pettymyksen jälkeen onkin mukava hehkuttaa vähän Ubudia, tuota sisämaassa sijaitsevaa kulttuurimatkailun keskusta. Ubudista löytyi käytännössä kaikki ne nähtävyydet, jotka itseäni Balille houkutteli. Päivät eivät siis todellakaan käyneet Ubudissa tylsiksi, kun joka päivälle järjestin jotain nähtävää.

Saavuimme Ubudiin hotellillemme Manah Shanti Resortiin illalla yhdeksän jälkeen ja raskaan ja pitkän lentomatkan jälkeen emme enää lähteneet syömään Ubudin keskustaan, vaan jäimme suosiolla hotellillemme. Ruoan jälkeen varasimme myös hierojat huoneeseemme ja hieronnan päätteeksi olikin melko mukava nukahtaa ja herätä ensimmäiseen aamuun Ubudissa.

Koska hotellimme sijaitsi muutaman kilometrin päässä Ubudin keskustasta, vuokrasimme hotellilta skootterin käyttöömme, mikä teki liikkumisesta vaivatonta. Hotellilta olisi mennyt myös bussikuljetuksia tasatunnein, mutta skootterilla kulkeminen antoi enemmän vapautta liikkumiseen. Voitteko kuvitella, että en ole ikinä ennen ollut skootterin kyydissä ennen tätä!

Ubudissa vierailimme Monkey Forestissa, joka on makaki-apinoiden pyhänä pidetty koti aivan Ubudin keskustassa. Erikoisen paikasta tekee se, että aluetta ei ole mitenkään rajattu vaan apinoilla on täysi vapaus sieltä poistua ja olikin hassua nähdä perinteisten kulkukissojen- ja koirien sijaan apinoita kaduilla tonkimassa roskiksia ja varastelemassa kahviloista.

Halusin myös ehdottomasti vierailla riisiviljelmillä ja tovin suostuttelun jälkeen, jaksoi mieheni lähteä ajelulle Tegalalangiin. Näky oli mieletön ja meille riitti ehdottomasti ihastelu kauempaa. Oli jokseenkin huvittavaa seurata vierestä miten ihmiset olivat saapuneet tuonne vartavasten ottamaan Instagramkuvia. Osalla oli omat kuvaajat mukana ja kasseissa useita vaihtovaatteita aina kesämekoista upeisiin juhlapukuihin.

Goa Gajah oli myös mielenkiintoinen nähtävyys, mutta ehdottomasti tylsin näistä kolmesta. Vaikka historia onkin aina mielenkiintoista, niin tämä ei varsinaisesti herättänyt itsessäni mitään wow-fiilistä. Kyseessä on hindutemppeli 900- ja 1300-lukujen väliseltä ajalta ja maksoimme paikalliselle oppaalle tutustuaksemme sen historiaan.

Ubud oli ehdottomasti Balin reissullamme kaunein ja mieleenpainuvin paikka ja olisin voinut hyvinkin olla siellä koko matkan ajan. Ubud on myös ainoa paikka jonne voisin palata takaisin.

Viimeinen yö vietettiin upeassa The Sankara Suites & Villas -hotellissa, joka oli yllätys miehelleni hänen syntymäpäivien kunniaksi. Tästä haluan tehdä vielä ihan erillisen postauksen omalla kuvavirrallaan, sillä se oli vain niin upea ja niihin kuviin ja tunnelmiin on aina ihana palata!

4 kommenttia “Takaisin Balille ja Ubudiin

  1. En oo koskaan käyny Balilla, mutta tää postaus sai kyllä matkakuumeen valloilleen. Lisäksi kuvat tuovat lukijankin lähelle teijän matkaa.

  2. Todella ihastuttavia kuvia. Balille olisi todella kiva matkustaa. Hotelli näyttää myös todella houkettelevalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *